Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan “Girişimcilere kapımızı sonuna kadar açıyoruz”
Türk Telekom Grubu, bu yıl ikincisini düzenlediği PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’yle dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarını Türkiye’deki girişimcilik ekosistemiyle bir araya getirdi. Dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Shervin Pishevar’ın ana konuşmacı olduğu zirvede, PİLOTT programının 3. döneminin en iyi projeleri açıklandı. Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, sürdürülebilir büyümede sadece teknolojinin yeterli olmadığını, inovasyon ve girişimciliğin Türkiye’nin geleceğinde çok büyük rol oynayacağını belirtti. Türk Telekom Grubu olarak kapılarının tüm yenilikçi fikirlere açık olduğunu belirten Aslan, genç girişimcilere yatırım desteklerinin artarak devam edeceğini açıkladı.
Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcıları Türk Telekom PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde buluştu. Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede, dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Shervin Pishevar dinleyicilerle deneyimlerini paylaştı. Zirvede, ayrıca ülkemizde girişimcilik ruhunun yaygınlaştırılmasına öncülük eden Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin ve başarılı girişimciler m-Spark’ın Kurucu Ortağı Ferhan Cook ve Big Chefs’in Kurucu Ortağı Gamze Cizreli konuşmalarıyla yer aldı.
Yenilikçi fikirleri Türk Telekom Grubu bilgi birikimi ve teknolojisiyle büyütüp hızlandırmayı amaçlayan ve Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOTT’un 3. dönemi başarıyla tamamlandı.
Zirvede sekiz girişim projesinin arasından en başarılı üç proje açıklandı. Kazanan projeler toplam 100.000 TL’lik sermaye desteğinin yanı sıra ABD’de Silikon Vadisi ziyareti kazandı.
Aslan: Yenilikçi girişimlere kapımız sonuna kadar açık
PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan ve inovasyonun telekom sektörü için önemini vurgulayan Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “Türk Telekom Grubu’nun görevi Türkiye’nin her zaman çağının en iyisi teknolojileri kullanmasını sağlamak. Ancak teknoloji de tek başına yeterli değil; değişen teknolojik trendlere ve müşteri ihtiyaçlarına cevap vermek için dev altyapımızı kullanarak yenilikçi çözümler sunmalıyız” dedi.
Bugün, akıllı teknolojilerin bir gelecek öngörüsü olmaktan çıktığının, bu uygulamaların Türk Telekom Grubu tarafından hayata geçirilmekte olduğunun altını çizen Aslan, şunları söyledi: “Türkiye’yi teknoloji şirketlerinin ve yerli inovasyonun patlama yaptığı yeni döneme hazırlıyoruz. Akıllı Kent, Akıllı Araba, Akıllı Ev (LiveSmart), E-nabız inovasyon alanında attığımız adımların sadece birkaçı. Dijital transformasyona liderlik etmeye, bu alanlara ek olarak finans, inşaat ve güvenlik alanlarına yapacağımız teknoloji yatırımlarıyla devam edeceğiz. Girişimciliği desteklemek, inovasyon vizyonumuzun bütünleyici bir parçası. Girişimcilerin çalışma azmi, sıra dışı düşünme kabiliyeti ve risk alma cesareti geleceği dönüştürmek adına çok önemli. Bu nedenle Türkiye’de bir özel şirket tarafından uygulanan ilk girişimleri hızlandırma programı PİLOTT’u hayata geçirdik. Bu bizim Türk ekonomisi için değer yaratacak girişimleri destekleme konusundaki öncü rolümüzü ve kararlığımızı gösteriyor. Yenilikçi girişimlere kapımız sonuna kadar açık. Zengin kaynaklarımız, bilgi birikimimiz ve teknoloji ekosistemimizle karşılarına çıkan engelleri aşmaları konusunda onlara destek oluyoruz”.
Aslan sözlerini sözle sürdürdü: “Son 10 yılda yaptığımız yaklaşık 20 milyar TL’lik yatırımla ve grup şirketlerimizin ortaya koyduğu projelerle yalnızca bugünü değil, geleceği de kucaklayan bir anlayış ortaya koyuyoruz. İnovasyonun Türk zekâsı ile birleşerek her bir birey için yeni ekonomik ve sosyal fırsatlar yarattığı bir dijital gelecek öngörüyoruz. Türk Telekom Grubu olarak değişimi bir fırsat olarak görüyoruz ve yeni fikirler, genç yetenekler ve şirketlerle el ele çalışmaya devam edeceğiz”.
Pishevar: Küçük düşünmenin maliyeti büyük olur
Girişimlerle paylaşılan bir ekonominin iş dünyasını yeniden şekillendireceğine dikkat çeken dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Shervin Pishevar “Günümüz dünyasında her yerde olduğu gibi Türkiye’de de yenilikçi fikirlerin önü çok açık. Ancak iyi bir fikri başarıya ulaştırmak için büyük düşünmek ve cesur hareket etmek gerekiyor. Burada kilit unsurlar fikrinizin peşinden koşarken duyacağınız azim ve kararlılık. Küçük düşünmenin maliyeti büyük olur” diye konuştu.
PİLOTT’un en başarılı 3 girişimi açıklandı
Bu sene üçüncü yılında olan PİLOTT Programı’nda yer alan girişimler, yatırımcı sunumlarından, iş modeli geliştirmeye kadar kapsamlı eğitimler aldılar. Girişimler ayrıca, mentorluk, ofis alanı, teknik altyapı ve danışmanlık fırsatları da elde ettiler.
Program kapsamında yer alan başarılı sekiz girişim, zirve sırasında iş fikirlerini kısa sunumlarla seçkin izleyici kitlesine aktardılar. Sunumların ardından en başarılı girişimler açıklandı. AppAnalytics birinci, Kolay İK ikinci ve hrBeyond üçüncü seçilerek, sırasıyla 60, 30 ve 10 bin liralık ödüllerin sahibi oldular.
Zirve sonunda ödülleri takdim edilen girişimler, ABD’de Silikon Vadisi’ne yapılacak geziye katılmaya hak kazandı. Girişimciler Silikon Vadisi’nde dünyanın önde gelen girişimci ve yatırımcılarıyla görüşme ve fikirlerini paylaşma fırsatına sahip olacak.
PİLOTT, Türkiye ekonomisine kazandırmaya devam ediyor
Yenilikçi fikirleri Türk Telekom bilgi birikimi ve teknolojisi ile büyütüp hızlandırmak için tasarlanan ve Eylül 2013’te uçuşa geçerek Türkiye’de bir ilke imza atan PİLOTT, üç dönem boyunca girişimlere toplam 750.000 TL sermaye desteği sağladı. 8 girişim yatırım alırken, 1 girişim projesi Türk Telekom Grubu tarafından satın alındı ve ürünleşti. 6 girişim ise Türk Telekom’la iş ortağı oldu.