Bugün çocuk olsaydınız dijital dünyayla başa çıkabilir miydiniz?
Teknoloji hızla geliştikçe günbegün yeni dijital tehditler ortaya çıkıyor. EE’nin ABD’de 16-65 yaş aralığındaki 1500 katılımcıyla gerçekleştirdiği araştırma, ebeveynlerin yarısından fazlasının (yüzde 52) bugün çocuk olsalar dijital dünyayla başa çıkamayacaklarını düşündüğüne işaret ediyor. Gelin dijital dünyanın ebeveynlerde sebep olduğu endişelere daha yakından bakalım…
Dijital dünyanın yarattığı endişeler araştırma verilerine şöyle yansıyor;
- Ebeveynlerin yüzde 60’ı çocuklarının bile telefon kullanırken kendilerini nasıl koruyacakları konusunda çok az şey bilmesinden endişe ediyor.
- Anne ve babaların yüzde 55’inin, çocukları internette uygunsuz bir şey gördüğünde, onu tekrar görmelerini nasıl engelleyeceklerine dair bir fikri yok.
- Ayrıca ebeveynleri tedirgin eden şey yalnızca çocuklarının uygun olmayan içeriklere maruz kalması değil, aynı zamanda çocuklarının duygu durumlarını da önemsiyorlar.
- Bu bağlamda ebeveynlerin yüzde 24’ü, telefonların çocuklarını mutsuz ettiğinden endişe ederken; yüzde 66’sı çevrimiçi platformların çocukları korumak için daha fazlasını yapmasını istiyor.
Hangi ülkelerde video oyununu büyükler çocukların elinden alıyor?
Öte yandan ebeveynlerin çocuklarla yarıştığı alanlar da yok değil. İçinde “oyun” ya da “oyuncak” geçen pek çok kavram akla önce çocukları getirse de Statista tarafından yapılan araştırma gösteriyor ki video oyun oynamanın bir hobi olarak biraz daha ciddiye alındığı bugünlerde yetişkinler, çocuklar ve gençlerden geri kalmıyor…
En fazla yetişkin oyuncuya sahip ülke Birleşik Arap Emirlikleri olurken, Japonya her ne kadar geleneksel olarak video oyunlarıyla ilişkilendirilen bir ülke olsa da, yetişkinler arasında oyun oynama konusunda en düşük oranlarından birine sahip… Detaylara göz atmak için TIKLAYIN.