Siber saldırı tasarlayan bir ChatGPT modeli çıktı! | Son 24 saatin gündemi
Bir bilgisayar korsanı tarafından, tüm etik sınırlarından arındırılmış bir ChatGPT sürümü yaratıldı. Chatbot’u deneyen e-posta güvenlik sağlayıcısı SlashNext, WormGPT’nin Darkweb’de satılmaya başladığını açıkladı.
WormGPT’nin geliştiricisi Darkweb’e, bottan Python kodlama dilinde yazılmış kötü amaçlı yazılımlar üretmesini isteyebileceğinizi ve siber saldırı düzenleme konusunda ipuçları sağlayabileceğinizi gösteren ekran görüntüleri de yükledi. Geliştirici, chatbot’u oluşturmak için 2021’den kalma GPT-J adlı daha eski ancak açık kaynaklı büyük bir dil modelini kullandıklarını söylüyor. Model daha sonra kötü amaçlı yazılım oluşturmayla ilgili eğitildi ve sonuçta WormGPT ortaya çıktı.
SlashNext, WormGPT’yi denediğinde, kimlik avı saldırısı için ikna edici bir e-posta yazıp yazamayacağını test etti. “Sonuçlar rahatsız ediciydi. WormGPT, yalnızca son derece ikna edici değil, aynı zamanda stratejik olarak kurnaz bir e-posta üretti ve sofistike kimlik avı ve BEC saldırıları için büyük bir potansiyeli olduğunu kanıtladı” diyor SlashNext.
Kaynak: PCMag
Twitter’dan yazarları destekleyen hamle
Twitter kitap yazmak ya da medya destekli uzun makale yayınlamak isteyenler için bir eklenti geliştiriyor.
Yeni özelliği paylaştığı bir tweetle duyuran Elon Musk, artık akademik makalelerin kısaltılmadan yayınlanabileceğini ve hatta istenirse bir kitap bile yazılabileceğini belirtti.
Threads ve diğer alternatifleriyle ciddi bir rekabet içerisinde olan Twitter’ın bu hamlesi kullanıcılarını elinde tutma çabasını gösteriyor. Söz konusu özelliğin ne zaman aktif edileceğine dair bir detay paylaşılmadı ancak yakın zamanda kullanıma sunulması bekleniyor.
Microsoft ve Meta güçlerini birleştiriyor…
Meta geçtiğimiz Şubat ayında Llama’yı görücüye çıkarmıştı. Büyük bir metin ve kod veri kümesiyle eğitilen Llama; metin oluşturma, tercüme ve soru cevaplama gibi görevlerde kullanılabiliyor. Llama 2 içinse iki teknoloji devi Meta ve Microsoft güçlerini birleştireceğini açıkladı…
Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook üzerinden yaptığı açıklamalarında Llama 2’nin gelişmelerini detaylandırdı. Llama 2’nin yüzde 40’a yakın daha fazla veriyle eğitildiğini söyleyen Zuckerberg, mimari tarafta geliştirmelerin sürdüğünü söyledi.
Llama 2’nin Microsoft ile geliştirilmesi ise oldukça dikkat çekiyor. Microsoft Azure’un yapay zeka kataloğunu kullanacak yeni model, Windows sistemlerinde de desteklenecek. Böylece yapay zeka alanında çalışan geliştiricilere büyük bir destek sunacak.
Barbie en son Bumble’da görüldü…
İkonik oyuncak bebek Barbie, oyun oynamaktan sıkıldı! Önce moda sonra fast food ardından da ev dekorasyonu derken her yerde karşımıza çıkmaya başladı.
Prömiyer için şehir şehir ve marka marka dolaşan Barbie’nin en son görüldüğü yer ise Bumble… Bumble’da ne arıyor dersiniz?
Üniversiteli dostu belediyeler…
Bir tarafta üniversite tercih dönemi yaklaşıyor, diğer taraftan üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz yıl dile getirdiği “barınamıyoruz” söylemi akıllara geliyor. Enflasyondan en çok etkilenen grupların başında gelen üniversite öğrencileri içinse kendilerine dost bir yerel yönetimin olduğu şehirlerde okumak çok daha önemli bir hale geliyor… Peki, Türkiye’nin üniversiteli dostu belediyeleri hangileri? Yanıtlar için TIKLAYIN!