Microsoft “yanlışlıkla” 38 terabaytlık hassas veriyi ifşa etti | Son 24 saatin gündemi
Microsoft AI araştırmacıları, açık kaynaklı eğitim verilerinin bir deposunu GitHub’da yayınlarken özel anahtarlar ve parolalar dahil olmak üzere onlarca terabayt hassas veriyi yanlışlıkla ifşa etti.
Bir bulut güvenliği girişimi olan Wiz, sızıntının Microsoft’un GitHub deposunda yayınlandığını ve tekrar indirilebilir, düzenlenebilir ve silinebilir bir formatta olduğunu açıkladı.
Söz konusu veriler, iki Microsoft çalışanının kişisel bilgisayarlarının yedekleri dahil olmak üzere toplamda 38 terabaytlık hassas bilgi içeriyordu. Bu hassas veriler arasında Microsoft hizmetlerine ait parolalar, gizli anahtarlar ve yüzlerce Microsoft çalışanının Microsoft Teams mesajları da var.
Azerbaycan “devlet güvenliği” için TikTok’u yasakladı
Azerbaycan, anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla Karabağ’da askeri operasyon başlattığını duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından bir önemli açıklama da TikTok hakkında geldi. Azerbaycan, askeri operasyon görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının engellenmesi amacıyla TikTok’u yasakladığını açıkladı…
Azerbaycan, TikTok’u yasaklamasının gerekçesini “devlet güvenliği” olarak açıkladı. Operasyonla ilgili görüntülerin TikTok’ta yayılmaması için internet servis sağlayıcılarına bant daraltması yapma talimatı verildi.
Operasyon ve hazırlık görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması yakın dönemde Rusya-Ukrayna savaşında gündem olmuştu. Ukraynalı bir vatandaş, Ukrayna askerlerinin operasyona hazırlandığı videolarını sosyal medyada yayınlamış, bir anlamda yerlerini Rus istihbaratçılara ifşalamıştı. Bu perspektifle değerlendirildiğinde Azerbaycan’ın kararının yerinde olduğunu söylemek mümkün.
Bard’ın yetenekleri gelişiyor…
Google AI’nın geliştirdiği büyük dil modeli Bard, yeni uzantılarla birlikte Google hizmetlerine erişebilecek. Bu sayede, kullanıcılar Bard’a daha kapsamlı ve güncel bilgiler sorabilecekler.
Bard’ın yeni uzantılarıyla erişebileceği Google hizmetleri arasında Dokümanlar, Gmail, Drive, Google Haritalar ve YouTube yer alıyor. Bu sayede, kullanıcılar Bard’a bir gezi planlamak için yol tarifi sorarken, aynı zamanda uçuş ve otel bilgilerini de öğrenebilecekler. Ya da yeni bir işe başvurmak için özgeçmişlerini Bard’a sorabilecekler.
Google, bu uzantıların kullanıcıların güvenliğini göz önünde bulundurarak tasarlandığını söylüyor. Google, bilgilerin Bard’ı eğitmek için kullanılmayacağını ve başka insanlar tarafından görüntülenmeyeceğini ifade ediyor.
Dijital dönüşümün şirketlerin kar ve performansına katkısı ne?
KPMG’nin şirketlerin teknolojiye yönelik önceliklerini ve planlarını incelediği “2023 Küresel Teknoloji Raporu”na göre yeni teknolojilerin operasyonel süreçlere dâhil edilmesinde büyük bir artış var. 2022’deki ankete katılanların yalnızca yüzde 10’u yeni teknolojiler için yöneticilerin desteğine sahipken bu yılki ankette bu oran yüzde 38’e kadar yükseldi. Ayrıca katılımcıların büyük çoğunluğu, teknoloji yatırımının kâr veya performansta yüzde 10’un üzerinde artış sağladığını düşünüyor; bu oranın geçen yılın yüzde 2,5 olan genel iyileşme oranından çok yüksek olması dikkat çekici. Araştırmayla ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.
Tower Bridge bir forma tarafından ele geçirildi
Nike, L’Oréal Paris’in dev rujuyla asfaltı boyaması ve Maybelline New York’un trenin kirpiklerine maskara sürmesine benzer şekilde, CGI teknolojisiyle ses getiren bir kampanyaya imza attı.
Kampanyada Nike ve Chelsea FC, takımın yeni formasını Londra’daki Tower Bridge üzerinde dalgalandırıyor. Bu çarpıcı kampanyanın animasyonu video prodüksiyon şirketi The Berry tarafından gerçekleştirildi.