
Yapay zeka geleceğini şekillendiriyor: AI Tomorrow Summit 2024 başlıyor!
Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA), alanında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın sayılı yapay zeka zirvelerinden biri olan “AI Tomorrow Summit 2024”ü düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı. Ankara’da 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan zirve, ulusal ve uluslararası yapay zeka uzmanlarını bir araya getirerek sektördeki en son gelişmeleri ve gelecek projeksiyonlarını tartışacak.
AI Tomorrow Summit 2024 üst düzey devlet yetkilileri, bilim insanları, akademisyenler ve iş insanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek. Etkinlikte ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı, Carnegie Mellon Üniversitesi Yapay Zeka ve İnsan-Makine Etkileşimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Zimmerman, Huawei Cloud CTO’su Bruno Zhang, Londra Fütüristler Derneği Başkanı David Wood, Terra Quantum UK Genel Müdürü Vishal Shete, Avrupa Komisyonu Yapay Zeka Kıdemli Başdanışmanı Paul Nemitz gibi pek çok önemli isim ağırlanacak.
Zirvenin öne çıkan başlıkları
Bu yıl “Gelecekteyiz” temasıyla yurt içinde 3’üncüsü düzenlenecek zirve kapsamında 17 oturum gerçekleşecek. Zirvede, fütüristik bakış açısıyla yapay zeka, yapay zeka ve ekonomik dönüşüm, yapay zeka; güvenlik ve inovasyonun geleceği, akıllı şehirler ve yapay zeka entegrasyonu, yapay zeka ve sağlık sektöründe devrim ve inovasyon, ve yapay zeka; iş dünyasında yeni paradigmalar gibi konular ele alınacak.
Bu oturumlarda 70’ten fazla uzman konuşmacı, katılımcılarla yapay zeka alanındaki en güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeleri paylaşacak.
AI Tomorrow Summit Awards’ta ödüller sahiplerini bulacak
Zirvenin son gününde ise 19 dalda hak sahiplerine ödülleri takdim edilecek. Bu ödül kategorileri arasında, NASA’nın ilk Türk bilim insanı Prof. Dr. Dilhan Eryurt’a ithaf edilen “Prof. Dr. Dilhan Eryurt Özel Ödülü” de yer alıyor.
Hibrit olarak gerçekleşecek AI Tomorrow Summit 2024’te online ve fiziksel olarak gerçekleştirilecek. Zirvenin fiziksel kısmı Ankara’da Bilkent Hotel’de gerçekleşecek.