Instagram yetkilileriyle görüşmede sonuç çıkmadı | Son 24 saatin gündemi
Sosyal medya platformu Instagram’ın erişime engellenmesinin ardından gözler dün akşam gerçekleşen toplantıya çevrilmişti. Instagram yetkilileri ve hükumet yetkililerinin görüşmelerinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan açıklama geldi. Uraloğlu, “Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz” diye konuştu. Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla 2 Ağustos’ta erişime engellenmişti.
Apple yeni reklamıyla bir kez daha tepkileri üzerine çekti
Apple, Tayland’ı az gelişmiş bir ülke olarak yansıttığı gerekçesiyle eleştirilen “The Underdogs: OOO (Out Of Office)” reklam filmi nedeniyle özür diledi. ‘Underdogs: OOO (Out of Office)’ Apple’ın ‘At Work’ serisi kapsamında yayınlanan yaklaşık 10 dakika uzunluğundaki beşinci reklam filmi, şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yarım milyon kutu üretebilecek bir fabrika bulmak için Tayland’a seyahat eden dört çalışanı anlatıyor. Reklam, dil engellerinden lojistik sorunlara kadar çeşitli zorlukların üstesinden gelmede Apple ürünlerinin yeteneklerini vurgulamayı amaçlıyordu ancak beklenen olmadı.
Yasaklı Instagram’a verilerle bakış…
Gemius Audience verilerine göre Instagram, kullanıcı sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük 4. platformu. 2024 yılı ay ortalamasına bakıldığında ise Instagram’ı ayda ortalama 50,6 milyon kişi ziyaret etmiş. Instagram’ın cinsiyet dağılımında ise kadın erkek oranı neredeyse başa baş. Instagram’ı en yoğun kullanan yaş grupları ise 25-34 ve 35-44 aralıkları… Instagram’a en fazla reklam veren kategoriler incelendiğinde ilk sırada e-ticaret yer alıyor. E-ticareti sırasıyla medya, kişisel bakım ve seyahat/turizm endüstrileri takip ediyor. Instagram görsel ağırlıklı bir platform olduğundan özellikle turizm/seyahat endüstrisinin ilk reklam tercihi oluyor.
Tüketiciler, toplumsal dayanıklılığın artması için markalardan daha fazla çaba bekliyor
Sustainable Brands Türkiye ve FutureBright Group iş birliğiyle, daha dayanıklı bir topluma giden yolda markalara düşen görev ve sorumlulukları ortaya koyma misyonuyla gerçekleştirilen “Türkiye Toplumsal Dönüşüm Araştırması”, ülkemize özgü çevresel, sosyal, kültürel ve toplumsal meseleler konusunda kamuoyu ve uzmanların nabzını tutuyor. Araştırmaya göre ekonomi, eğitim, nüfus, iklim, su, kentleşme ve sağlık gibi makro problemler nedeniyle toplumsal kırılganlık hızla artıyor. Her üç kişiden ikisinin kendini güvende hissetmediğini ortaya koyan araştırma raporuna göre, hem uzmanlar hem de toplumun geniş kesimi, bu kırılganlığın giderilmesi ve toplumsal dayanıklılığın artırılması için, devlet ve sivil toplum örgütleri kadar markaların da sorumluluk alması gerektiğini ifade ediyor.
Bu oyun trendleri iş dünyasının geleceğini değiştirecek!
ManpowerGroup, yayımladığı “Oyun Dünyasında 2024 Görünümü” raporunda iş dünyasının geleceğini şekillendiren oyun trendlerini ve bu trendlerin çalışan ve iş ortamlarına etkisini inceledi. Raporda yer alan bilgilere göre şu anda dünya genelinde internet kullanıcılarının yüzde 80’den fazlası çeşitli cihazlarda video oyunları oynuyor. İşverenlerin yüzde 56’sı adayların oyun becerilerini değerlendirirken yüzde 70’i yapay zekânın beceri geliştirme üzerinde olumlu bir etkisi olacağına inanıyor. Çalışanların yüzde 46’sı ise sanal gerçeklik eğitiminde rahat olduklarını belirtiyor.