8 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor
Haberler

Online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından ürün satın alıyor

Sena Tufan
21 Ekim 2024
2 dk okuma

Hızla büyümeye devam eden küresel sınır ötesi e-ticaret pazarının 2030 yılına kadar 7,9 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. DHL eCommerce’ün Sınır Ötesi Alışveriş Raporu’na göre; dünya genelinde alışveriş yapanların yarısından fazlası diğer ülkelerdeki online satış kanallarını tercih ediyor. Sınır ötesi alışverişlerde Hindistan başı çekerken, Türkiye’de ise online alışveriş yapanların yüzde 15’i haftada en az bir kez yurt dışından alım yapıyor.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında MNG Kargo’yu satın alan DHL eCommerce’ün yayınladığı küresel Online Shopper Trends Report 2024’ün dördüncü fazında dünya çapında online alışveriş yapan müşterilerinin davranış ve eğilimleri ele alındı. DHL eCommerce’ün Sınır Ötesi Alışveriş Raporu’na göre; dünya genelinde alışveriş yapanların yarısından fazlası diğer ülkelerdeki online satış kanallarını tercih ediyor.

Hızla büyümeye devam eden küresel sınır ötesi e-ticaret pazarının 2030 yılına kadar 7,9 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu da sınır ötesi satış yapmayı düşünenler için büyük bir fırsat anlamına geliyor. Tüketiciler yerel perakendecilerden daha sık alışveriş yapsa da diğer ülkelerden gelen ürünlere yönelik açık bir talep olduğu gözleniyor. Rapora göre alışveriş yapanların neredeyse yarısı ayda bir kez, yüzde 16’sı ise haftada bir veya daha sık olmak üzere başka bir ülkedeki online satış kanallarından alışveriş yapıyor. Avrupa’da, Birleşik Krallık (yüzde 26), Türkiye (yüzde 15) ve Fransa’da (yüzde 12) online alışveriş yapanlar haftada en az bir kez yurt dışından alışveriş yapıyor. Dünyada ise Hindistan yüzde 38’lik oranla sınır ötesi alışverişlerde başı çekiyor.

Türkiye’den alım yapmak isteyen Avrupalı tüketicilerin oranı yüzde 2

Dünya genelinde online alışveriş yapanların ilk adresi yüzde 57 ile Çin olsa da ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen ürünlere de talep olduğu gözleniyor. Rapora göre ABD’den alışveriş yapanların oranı yüzde 37, Almanya’yı tercih edenlerin oranı yüzde 23’lerde iken, Birleşik Krallık için ise bu oran yüzde 21. 

Avrupa’daki tüketiciler, kendi bölgeleri dışındaki online satış kanallarından alışveriş yapmanın yanı sıra sıklıkla komşu ülkeleri de listelerine alıyor. Avrupalılar kendi bölgelerinde en çok yüzde 34 ile Almanya’yı, yüzde 16 ile Birleşik Krallığı, yüzde 9 ile de Fransa’yı tercih ediyor. Türkiye bu listede yüzde 2 gibi bir oranla yer alıyor.

Rapora göre alışveriş yapanların yüzde 27’sinin önümüzdeki yıl yurt dışından daha sık alışveriş yapmayı planladığı düşünüldüğünde, işletmelerin sınırların ötesine geçerek büyümesi için potansiyel barındırıyor. Türkiye, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’daki tüketiciler yurt dışından alışveriş yapmayı planladıklarını belirtirken, alışveriş yapanların yüzde 83’ü, başka bir ülkedeki online perakendeciden aldıkları ürünü teslim etmesi için DHL’e güveniyor.

Gümrük süreçleri kargo şirketlerinin dışında ilerliyor

Yurt dışı alışverişlerindeki talep artışının tüketiciler üzerindeki yansımalarından biri de teslimat sürelerindeki gecikmeler olarak görülüyor. Talebin yoğun olduğu dönemlerde gümrüklerde oluşan yoğunluk nedeniyle teslimat süreçlerinde gecikmeler yaşanabiliyor. Türkiye’de de tüketiciler zaman zaman bu durumdan şikâyetçi olabiliyor. Gönderilerin gümrükten çıkış tarihleri pek çok sebepten dolayı değişiklik gösterebiliyor. Gümrük işlemleri bittikten sonra kargo şirketlerine teslim edilen ürünler, teslimat noktasına göre 1 ila 3 iş günü arasında alıcılara en hızlı şekilde ulaştırılıyor.

DHL featured Mng Kargo
1 Influencer Rating Report yayında: İşte sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer'ları
Influencer Rating Report yayında: İşte sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları
2 Türkiye, dünyada en uzun çalışma saatlerine sahip ikinci ülke oldu
Türkiye, dünyada en uzun çalışma saatlerine sahip ikinci ülke oldu
3 Epic Games - Apple davasında yeni karar: Fortnite geri dönüyor
Epic Games – Apple davasında yeni karar: Fortnite geri dönüyor
4 İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan - 2 Mayıs)
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan – 2 Mayıs)
5 2025'in ilk çeyreğinde en çok ziyaret edilen dijital platformlar belli oldu!
2025’in ilk çeyreğinde en çok ziyaret edilen dijital platformlar belli oldu!
Güncel Haberler
Mutluluğun haritası çizildi! İşte dünyanın en mutlu şehirleri...
Mutluluğun haritası çizildi! İşte dünyanın en mutlu şehirleri…
Penti, Zerogram ile kadınların iç giyimde konfor ve şıklık arayışını birleştiriyor
Penti, Zerogram ile kadınların iç giyimde konfor ve şıklık arayışını birleştiriyor
IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”
IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

BİM'den Rekabet Kurulu'nun cezasına itiraz!
Haberler
BİM’den Rekabet Kurulu’nun cezasına itiraz!
Sena Tufan
4 Mart 2025
İmamoğlu'na gözaltı kararı sonrası sosyal medyaya erişim sorunu yaşanıyor
Haberler
İmamoğlu’na gözaltı kararı sonrası sosyal medyaya erişim sorunu yaşanıyor
İrem Alimoğlu
19 Mart 2025
Apple'dan katlanabilir telefon hamlesi: Fiyatı 2 bin doları aşabilir
Haberler
Apple’dan katlanabilir telefon hamlesi: Fiyatı 2 bin doları aşabilir
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Gündem yorgunu toplum YouTube'da gazetecileri daha az izliyor!
Haberler
Gündem yorgunu toplum YouTube’da gazetecileri daha az izliyor!
Nafizcan Önder
5 Mart 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

rota@rotayayin.com.tr
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.