
ETİ’nin kurucusu Firuz Kanatlı hayatını kaybetti
ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Firuz Kanatlı’nın, tedavi altında tutulduğu Eskişehir Acıbadem Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. 85 yaşında vefat eden Kanatlı bir süredir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaydı.
Firuz Kanatlı’nın cenazesi 21 Ekim Cumartesi günü Eskişehir Gümülcine Camii’nde öğle namazını müteakiben Eskişehir Seyit Gazi Yolu Asri mezarlığına defnedilecek.
Firuz Kanatlı kimdir?
Firuz Kanatlı, 1932 tarihinde Eskişehir‘de doğdu. Kanatlı’nın ailesi Gümülcine‘den 1924 yılında Türkiye’ye göç ederek önce Adapazarı‘na sonra Eskişehir‘e göç etti. Galatasaray Lisesi’ni bitiren Kanatlı İsviçre Cenevre Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı.
İsviçre’den dönüşünde babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası’nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu. Kanatlı askerde kantin sorumlusuyken aklına bisküvi yapma fikri girdi. Askerlik dönüşü de bunu gerçekleştirdi. Bu arada askerliğinin son günlerinde evlendi. Firuz Kanatlı, Eti markasını seçerek 1962 yılında Eskişehir’de üretime başladı. 22 çalışanı ile 1963’te üretime geçen Eti 1972’de ‘Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ ticari unvanını aldı.