“Distopya Dergi” yayın hayatına başladı
Yazın dünyasının tek atölye dergisi olma özelliği taşıyan “Distopya” yayın hayatına başladı.
Dil bilim uzmanı ve yazar Hakan Akdoğan’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğü dergi, ilk sayısını tamamen distopik metinlere ayırdı. Her sayıda değişik bir temanın ele alınacağını söyleyen yazar Akdoğan, derginin atölye katılımcılarının nitelikli eserlerini okuyucuyla buluşturan bir platform olduğunu vurguladı. Önemli yazar ve eleştirmenlerin de yazılarıyla desteklediği derginin çizimleri metinlerin içeriğine uygun olarak tasarlandı. Ayrıca üç yazının, tiyatro oyuncuları tarafından seslendirilmiş versiyonları, Distopya Dergi’nin internet sitesinde metin çözümlemeleriyle birlikte yer aldı. Okuyucular, bu seslendirmelere, dergideki yazının üzerinde bulunan karekodun okutulmasıyla ulaşabilecek.
İki ayda bir yayımlanacak Distopya Dergi, D&R, Remzi, Nezih, Arkadaş, Dost, Kitapsan gibi zincir kitap evlerinin yanı sıra gazete bayilerinden de temin edilebilecek. Dokuz liradan satılacak dergiye okuyucular yerel kitapçılardan da ulaşabilecek.
Neden Distopya?
Derdimiz ‘mutluluk.’ Bu kelimenin yarattığı tehlike. Amaç, ‘Mutluluk’ vaadi ile kandırılıp tüketime endekslenen, mutluluğu satın alarak ve taklit ederek yaşayacağına inanan insanlara edebiyatla dokunmak ve bir otoanaliz yaptırmak. Özneliklerini yitirip nesneleşen bireylere mutluluğun bu kadar zor olmadığını anlatmak. Bu nedenle “Distopya” dedik adımıza. Distopya; ‘kötü yer’ demek. Bu dünya ‘mutluluk’ dayatması ile kötü bir yer haline getiriliyor. ‘Distopya’ hep gelecekle ilgili sanılır. Distopyanın tam ortasındayız.