Aydan Üstkanat, Gourmand’de Türkiye’yi temsil edecek!
Aydan Üstkanat 2017’de yayımlanan “Un” kitabıyla dünyada yemek kitapları Oscar’ı olarak bilinen Gourmand’de Türkiye’yi temsil edecek!
Yemek stilisti ve yemek kitapları yazarı Aydan Üstkanat’ın 2017’de Altın Kitaplar Yayınevi’nden yayımlanan “Un”, kitabı gastronomi alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Gourmand World Cookbook Awards” kapsamında Türkiye birincisi olarak ülkemizi fotoğraf kategorisinde temsil etme hakkı kazandı.
Üstkanat, daha önce de Gourmand tarafından 2014 Avrupa’nın En İyi Şef Yazarı seçilerek dünya çapında başarı kazanmıştı!
Aydan Üstkanat
Yemek denilince akla gelen bütün detaylara emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu Aydan Üstkanat. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek eleştirmeni, gastronomi danışmanı.
Star gazetesinde on bir yıldır sürdürdüğü gazeteciliğinin yanı sıra, La Cucina dergisi’nin de başyazarı ve fotoğrafçısı aynı zamanda. Reaktif hipoglisemi nedeniyle çok sevdiği çikolatalar ve reçeller hayatından çıktı. Şekersiz bir gurme mutfağı yaratarak kitabını yazdı. Yedi tane yemek kitabı var, tariflerini herkes yapabiliyor, reçeteleri gerçek. Mevsiminde beslenmenin, açgözlü olmamanın gıda tüketimindeki önemini her fırsatta dile getiriyor. Yemek yazılarını hazırlarken de mevsim malzemeleri kullanıyor. Suni lezzet artırıcıları ve katkılı ürünleri protesto ediyor. Uzmanlarla görüşüp okurlarıyla tüm gerçekleri paylaşmaya uğraşıyor. Dünya kaynaklarının bilinçsizce tüketimine karşı ahlaklı tüketimin bayraktarlığını yapıyor. Gözü dönmüş üretim ve tüketim biçimlerini reddediyor.