Girişimcilerin başarılı olmak için kaçınması gereken 5 madde
Bir iş girişimi sırasında birçok hata yapılabilir. Başarılı olmak için sadece işe odaklanıp arada kaçırdığınız fırsatlar başarınıza gölge düşürebilir. Özellikle sosyal medyayı, teknolojik gelişmeleri takip etmeyenlerin geleneksellik adı altında karanlığa itildiği şu dönemde başarılı olmak, görünür olmak iyice güçleşti. Tecrübeye dayalı olarak listelenen aşağıdaki 5 madde bir girişimcinin kesinlikle yapmaması gerekenleri içeriyor;
1) Zamanı doğru değerlendirmemek
Çevrenize ya da potansiyel müşterilerinize sürekli yapacağınız işi, ilgi alanlarınızı anlatırken zamanın geçtiğini ve eylemlerinizin azaldığını görürsünüz. Bazen de çok daha öncelikli yapılması gerekenler varken önemsiz işlerle ilgilenirken bulursunuz kendinizi. Zamanı doğru değerlendirmek, işinizi başarıya götürecek en önemli unsurdur. Zamanınızı önceliklerinizden başlayarak değerlendirirseniz hızınız da moraliniz de artacaktır.
2) Uzun dönemli düşünmemek
Yeni başlanan bir işte içinde bulunduğunuz an elbette çok önemlidir. Yeni işin yarattığı heyecan sizi sürekli şuana bağlayabilir. Anı kurtarmaya çabalarken işinizin geleceğini kaçırabilirsiniz. Araştırmalar yaparak uzun dönemli planlar ile öngörünüzü geliştirmelisiniz.
3) Her şeyi tek başına yapmak
Tüm gün boyunca durumları yoluna koymak, sabahlara kadar çalışmak sağlıksız ve hastalıklı bir hayata sebep olacaktır. Kontrol delisi olmayın, birlikte çalıştığınız kişi veya kişilere güvenin. Onlar işleri toparlarken dinlenmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın olağanüstü güçleriniz yok ve uykusuz bir şekilde çalışan her insanın bünyesi bir gün çökecektir.
4) Kişisel sosyal medya hesaplarını yönetmemek
Markanıza ait sosyal medya hesapları olması elbet önemli ama kendi kişisel hesaplarınızı ihmal etmeniz aleyhinize olacaktır. İnsanlar gerçek kişileri takip etmekten hoşlanıyor. Gerçek kişilere duydukları güven de otomatik olarak bu kişilerin markalarına da güven duymalarını sağlıyor.
5) Network oluşturmamak
Yapılan bir diğer büyük hatalardan biri de yeni bir işe girer girmez markanızı başkalarıyla rekabet ettirmeye çalışmanız olur. Herkes sizin düşmanınız ya da fikirlerinizi çalacak birer hırsız değil. Network oluşturmaktan korkmayın, sosyal medya hesaplarından başka markaların kurucuları ile etkileşimde olun, stratejilerinizi paylaşmaktan, tecrübeleri dinlemekten kaçınmayın. Bunlar vizyonunuzu genişletecektir.
Kaynak: entrepreneur