“Ekonomiye Kadın Gücü” en başarılı proje seçildi
Turkcell’in TİSVA iş birliğiyle dar gelirli, girişimci kadınlar için hayata geçirdiği “Ekonomiye Kadın Gücü”, IPRA Altın Küre Ödülleri’ne damgasını vurdu. Dünyanın dört bir yanından projelerin yarıştığı organizasyonda “Ekonomiye Kadın Gücü”, odağına aldığı sosyal problem ve uygulama başarısıyla öne çıkarak birinci oldu. Ekonomiye Kadın Gücü, ödül alan diğer 29 kategori içinde de IPRA Büyük Ödülü’ne layık görüldü.
Turkcell’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü projesi dünyanın en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçildi. Ödüller, IPRA 2014 Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör tarafından Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’e takdim edildi. Dr. Zehra Güngör, “Turkcell’in Ekonomiye Kadın Gücü projesi sadece yerele hizmet etmesiyle değil aynı zamanda uluslararası ayağa sahip olmasıyla da dikkat çeken bir çalışma oldu. Özellikle dünya çapında bilinen Nobel ödüllü Prof. Muhammed Yunus’un öncülüğünde hayata geçirilen mikrokredi sistemini Türkiye’de fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kadın girişimcilere sunması önem arz etti. Bu sebepler projeye IPRA’da oybirliğiyle ödüller kazandırdı. Turkcell’i topluma katkı sağlayan bu değerli çalışması ve aldığı ödüller nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.
Girişimci kadınların sayısı arttı
IPRA ödüllerini teslim alan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler konuşmasında, “Turkcell olarak girişimci kadınlarımıza fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yola çıktık. Projeyi başlatmamızın üzerinden henüz 1 yıl geçti. Hedefimiz hem daha çok girişimci kadına mikrokredi ulaştırmak hem de Turkcell’in teknoloji gücüyle kadınlarımızın gücüne güç katmaktı. Kısa süre içinde girişimci kadınlarımızın sayısı 55 binden 68 bine ulaştı” dedi. Ekonomik desteğin yanı sıra eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği de verdiklerine dikkat çeken Öztürkler, şöyle devam etti: “Girişimcilerimiz için e-ticaret kanalımız ‘Turkcell El Emeği Pazar Yeri’ni hayata geçirdik. Bu pazar yerinde mikrokredi desteğiyle üretilen binlerce ürün var. Ekonomik destek kapsamında ise 1 milyon TL mikrokredi oluştu. Çabalarımızın amacı kadınlarımızı yeni nesil girişimcilere dönüştürmekti. Projemiz meyvelerini şimdiden veriyor, Türkiye’nin dört bir yanındaki girişimci kadınlarımız iş kuruyor, işlerini büyütüyor. Onlar için fark yaratmanın verdiği mutluluk uluslararası arenada takdir görmenin gururuyla perçinleniyor. Ekim 2013’te mobil iletişim dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Mobile Excellence Awards’ta yine ‘Ekonomiye Kadın Gücü’ projesiyle ‘Sosyal Farkındalık’ dalında birinci olmuştuk. Şimdi de Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği-IPRA, projemizi 2013’ün en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projesi seçti. Motivasyonumuz çok yüksek, daha fazla girişimci kadınımıza ulaşacak, onlar için çalışmaya devam edeceğiz.”