Reklamcılık tarihine iz bırakan Noel reklamları
Pek çok marka özel günleri izleyicilere mutlu bir tatil dilemek, marka bilinirliği oluşturmak ve iyi dileklerini iletmek için kullanırlar. Ama esas amaç her zaman reklamların akılda kalması, hakkında konuşmaya ve paylaşmaya değer bulunmasıdır. Bazı reklamlar üstünden ne kadar zaman geçerse geçsin verdikleri mesajla tüketicinin aklında kalıcı bir yer ediniyor.
Kısa film tadında iddialı reklamlarla karşıladığımız Noel dönemleri, her yıl hem tüketici hem de reklamcılık sektöründe bir coşku yaratıyor. Marka bilinirliği ve güven anlamında perakendecilere önemli bir fırsat sunan Noel’de pazarlama sektörünün en göz alıcı yarışını izliyoruz. Sizler için listelediğimiz reklamlar ise zamana meydan okuyarak tüketicinin aklına kazınanlar…
İngiltere perakendecisi John Lewis, 2013 reklamıyla en iyi animasyonlu reklamlardan biri olarak hafızalara kazındı.
Hershey’s Kisses markasının “Noel Çanları” isimli ikonik reklamı, 1989’da ilk çıkışından bu yana her Noel sezonunda yayınlandı.
Apple’ın noel reklamları genellikle insanları “teknolojiye takıntılı” ve izole etmekle suçlanan teknolojilerinin, aslında insanları bir araya getirdiğini vurguluyor. Apple bu reklamla Emmy ödülü almıştı.
M&M’s markasının bu unutulmaz kampanyası ilk kez 1996 yılında yayınlandı. Etkili mizah kullanımı sayesinde, reklam, Noel Baba’nın ilk bayılmasından yaklaşık 21 yıl sonra bir devam filmine ilham verdi.
Unicef İsveç bu reklamda mizah kullanarak “Birbirimize aldığımız bunca şeye gerçekten ihtiyaç var mı?” sorusuyla beraber, insanları hediye almak yerine bağış yapmaya davet ediyor.
Folger’s Coffee’nin en bilinen Noel reklamlarından biri “eve dönüş” temasıyla izleyicilerden beğeni toplamaya devam ediyor.
Coca Cola’nın bugün ikonik olan kutup ayıları 1993 Akademi Ödülleri’nde ilk çıkışlarından bu yana onlarca reklamda yer aldı. Bu reklam, “Kuzey Işıkları” vurgusuyla izleyiciler ve medya tarafından yüksek beğeni topladı.
İngiliz market zincirinin bu reklamı, I. Dünya Savaşı’nda geçici bir ateşkes sırasında iki düşman ordusunun hediye alışverişinde bulunup birlikte futbol oynadığının tespit edildiği 1914 Noel’inin gerçek olaylarını anıyor.
WestJet’in bu reklam filmi hızla viral oldu, 13 milyon görüntülemeyi aştı ve birçok kişinin gözlerini yaşarttı.