“Değişimin ustaları” gençlere ilham verdi
Brand is You 2014, “Değişimin Ustaları / Masters of Change” temasıyla ve birçok önemli ismin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirildi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin yeni logo ve sloganının tasarımcısı Saffron CEO’su Jacob Benbunan ve globalleşme yolundaki birçok markanın CEO’sunun katıldığı konferansta değişim ve Türkiye’nin markalaşması konuşuldu. Konferansta söz alan Jacob Benbunan, Türkiye’nin logo ve sloganını belirlerken neleri göz önünde bulundurduklarını anlattı. Konuşmasına “Ülkeler mi markaya değer katıyor yoksa markalar mı ülkelerin değerini yükseltiyor?” sorusunu sorarak başlayan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tarık Sönmez, “Bu kafa yoran ancak tek doğrusu olmayan bir soru. Bizler Türkiye’nin markalaşması konusunda ‘güçlü Türkiye’ algısıyla hareket ediyoruz. İki yıllık çalışmamız sonucunda ‘Masters of Cgange” ortaya çıktı. Dünyada bir benzeri olmayan TURQUALİTY de bizim başlattığımız ve bugün kapsamında 167 firmanın bulunduğu bir program” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılı için önemli hedefler belirlediklerini söyleyen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Cumhuriyetin 100. yılı için önümüze 500 milyar dolar hedefi koyduk. Şimdi bu hedefimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Markaların olması için öncelikle ülkenin imajının düzeltilerek, Türkiye’nin markalaşması gerekir. Bizim çok önemli bir hikayemiz var ve bu hikayeyi dünyaya anlatmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Dünyaya Açılan Markalar” paneli düzenlendi. Panelde, Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan değişim stratejilerini ve sektörlerine dair başarı hikayelerini paylaştılar.
Konferanstan sayılar…
500 milyar Dolar / TİM’in 2023 ihracat hedefi
100 milyon / Yıllık satılan kahve makinesi adedi
$11.1 milyar / Günde fincanla içilen kahve sayısı
10 milyon Dolar / Yeme-içme sektöründe bu yıl hedeflenen büyüme