
27 yazar ve çizer Güngör Uras’a saygı için Ayşe Teyze’nin İzinde…
Ekonominin en karmaşık konularını dahi basit ve anlaşılır bir üslupla tarif etmeyi başaran ekonomist, gazeteci, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Tevfik Güngör Uras, ölümünün üçüncü yıl dönümünde “Ayşe Teyze’nin İzinde” isimli kitapla anıldı. Türkiye’nin önde gelen ekonomistleri, gazetecileri ve çizerleri Güngör Uras’a saygı kitabında buluştu…
Yaşamının sonuna kadar 37 yıl boyunca Dünya Gazetesi’nin Olayların İçinden köşesinden okuyuculara seslenen Güngör Uras kendine özgü üslubuyla geniş kesimler tarafından beğeniye takip edilmişti. Yaratmış olduğu Ayşe Hanım Teyze ve Ali Rıza Bey Amca tiplemeleriyle hatırlanan Güngör Uras; bu karakterlerle, ekonominin en karmaşık konularını dahi basit, sade, anlaşılır bir şekilde okuyucuya aktardı. Yazılarında karakterleriyle karşılıklı konuşan yazar; çarşı pazar gözlemlerinden, esnaf ve tarım kesiminden, üretim sahalarından, fabrikalardan beslendi.

Yazarlar, çizerler ve akademisyenler Ayşe Teyze’nin izinde
Dünya Gazetesi de Güngör Uras’ı anmak için ölümünün üçüncü yılında, “Güngör Uras’a Saygı Kitabı-Ayşe Teyze’nin İzinde” kitabı yayınlandı. Saygı kitabında akademisyen, ekonomist ve gazeteci 26 yakın dostunun yazıları, 17 karikatüristin çizimleri yer aldı. Kitaba katkıda bulunan tüm isimler, Güngör Uras hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.
Kitabın 3 hafta gibi bir sürede yazımının, çiziminin ve hatta baskısının bile tamamlandığını belirten Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Mustafa Kemal Çolak: “20’li yaşlarında her gazetecinin çok sayıda meslek kahramanı olur. Zaman ilerledikçe kahramanlar, deneyim filtrelerine girer, yıllar geçer, sayıları azalır. Kahraman kalabilen isimlere ilişkin duygular ise daha da güç kazanır. Bu kitabın yazarı da dahil kitabımıza katkı sunan herkesin ortak kahramanıydı Güngör Uras. Çalışkanlığıyla, disipliniyle hepimize örnek oldu. Kahramana saygı kitabı da ona yakışan şekilde olmalıydı, öyle de oldu,” dedi.
Evrim Kuran’ın yeni kitabı “Onlar Göçtü Buradan” kitapçılarda