bizz@kampüs’te 1730 takım yarıştı, ODTÜ birinci oldu
Üniversitelerin 2.-3.-4.sınıf ve yüksek lisans bölümlerine devam eden öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, bizz@kampüs’te sevilen lezzet “8Kek”e yenilik katacak fikirleriyle yarıştı. Proje sahipleri, kariyeri için güçlü bir adım atma şansını yakalarken sürpriz ödüllerin de sahibi oldu. Yarışma sonunda ODTÜ öğrencilerinden Arif Badem, Kübra Dal, Aybars Furkan Şanap’tan oluşan “Infinitus” takımı ipi göğüsleyerek 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden Sarp Boyacıoğlu, Ali Akbaş, Onur Oku’dan oluşan “Taş Kağıt Makas” Takımı “- 8Kek ” projesi ile ikinci olarak 10 bin TL ödül kazandı.
Bu yıl üçüncülüğü iki grup paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi’nden Burak Bent, Oğuzhan Mailmail, Eren Ekinci’nin “Suits” takımı “8Kek Waffle” projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Safure Tuğba Nasuhbeyoğlu, Yeşim Bülbül, Hakan Turfanda’nın oluşturduğu “Whistle Takımı”, “İçi Dışı Sen” projesi ile üçüncülüğü paylaştılar. Üçüncüler ise 7.500’er TL ile ödüllendirildiler. Dört grup da para ödülünün yanı sıra, gelecekte Yıldız Holding’de çalışma şansına bir adım yaklaşacakları staj yapma imkanına da kavuştu.
İş hayatına atılmadan önce gerçek pazarlama deneyimi
Törende konuşan Yıldız Holding Gıda –Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, yarışmanın dört yılda 14 bine yakın üniversite öğrencisine gerçek iş deneyimi yaşattıklarını kaydetti. Bu yıl 117 farklı üniversiteden başvuru aldıklarına işaret eden Tütüncü, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin her bölgesinden üniversite var listede. Bu durumun Yıldız Holding olarak herkese fırsat eşitliği sunma, çeşitliliğe verdiğimiz değer konusunda gösterdiğimiz özenin karşılığı olduğunu düşünüyorum. Bu yarışma ile öğrencilerimize; global yapımızı tanıtma fırsatının yanı sıra, iş hayatına atılmadan önce gerçek bir pazarlama deneyimi yaşatmış olduk. Bu süreçle gençler, proje yönetimi, ekip çalışması, yaratıcı fikir geliştirme – uygulama ve sunum yapma konularında ciddi bir deneyim kazandılar. Bu deneyim ile kalkınmanın temel dinamiklerinden olan inovasyon kültürüne de katkı sağladığımızı düşünüyorum.”