Oscar Ödülleri’ne filmler değil Will Smith’in tokadı damga vurdu! | Son 24 saatin gündemi
Oscar Ödülleri’ne filmler değil Will Smith’in tokadı damga vurdu!
Bu gece 94.’sü düzenlenen Oscar Ödülleri, tarihe geçecek bir ana tanıklık etti. Gecede En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ının da kazananı olan Will Smith, Oscar Ödülleri’nin sunucularından Chris Rock’a eşi (Jada Pinkett) hakkında yaptığı bir esprinin ardından tüm dünyada gündeme oturan bir tokat attı.
50 yaşındaki oyuncu Jada Pinkett Smith saç kaybından mustaripken Chris Rock, ödül töreninde Pinkett’in saçsız haliyle dalga geçerek bir sonraki “G.I. Jane”i sabırsızlıkla beklediğini söyledi. 1997 yapımı orijinal G.I. Jane’de filmin yıldızı Demi Moore, saçları 3 numara olan özel eğitimli bir askeri canlandırıyordu. Bu esprinin ardından Will Smith sahneye çıktı ve Chris Rock’a tokat attı.
Dakikalar sonra Oscar Ödülü’nü teslim almak üzere sahneye çıkan Will Smith, davranışı nedeniyle özür diledi. Olayın gerçekliğiyse töreni izleyen tüm izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Olay tartışılmaya devam ederken, New York Post’un haberine göre Akademi, Will Smith’e verilen Oscar ödülünü davranışı nedeniyle geri alma kararı alabilir.
Kaspersky, ABD’nin “ulusal güvenliği tehdit edenler” listesinde
Kaspersky antivirüs yazılımı da savaştan payını aldı. İlk önce almanya, siber güvenlik sebebiyle bu yazılımı kullanmamaları için insanları uyardı. Şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Kurulu (FCC), Rusya merkezli şirketi “ulusal güvenlik tehdidi” olarak belirlediğini ve tehlikeli şirketler listesine alındığını duyurdu.
Bahsi geçen liste, “ABD’nin ulusal güvenliğine kabul edilemez bir şekilde tehdit oluşturan” şirketleri içeriyor. İçerisinde ise yeni eklenen China Mobile ve China Telecom dışında ZTE ve Huawei gibi şirketler de bulunuyor. FCC’nin başındaki isim Brendan Carr, kararla ilgili, “ABD’nin çıkarlarına zarar verecek olan, ağlarımıza casusluk yapmaya çalışan Çin ve Rusya destekli üç kuruluşu bu listeye eklemek oluşan tehditlerden korunmamızı sağlayacak” dedi.
Kaspersky ise yaptığı açıklamalarda bu karar hakkında duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek listeye alınmalarının teknik değerlendirmeler yerine siyasi değerlendirmeler sonucu alındığını belirtti. Şirket, hem FCC hem de diğer ABD’li düzenleyiciler ile endişeleri gidermek için işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
WhatsApp dosya paylaşım sınırını yükseltiyor
100 MB ile sınırlı olan WhatsApp paylaşımlarında kullanıcıları mutlu edecek yenilik geliyor. Arjantin’de iOs 15 cihazlarda test edilen özellikle birlikte dosya paylaşım sınırı 2 GB’a kadar çıkacak. Özelliğin kısa süre içerisinde tüm cihazlara tanımlanacağı tahmin ediliyor.
Diğer taraftan bahsedilen özellik WhatsApp’ın rakibi olan Telegram’da iki yıldır mevcut. Bu tatlı rekabet, bu zamana kadar olduğu gibi daha pek çok iyileştirmenin zeminini hazırlıyor.
Uzaktan çalışma modeli neden çocukları olumsuz etkiliyor?
Uzaktan çalışma modeliyle birlikte çocuklar işle ilgili konulara daha çok maruz kalıyor. Uzmanlar bunun hem çocuk gelişimi hem de işin ebeveynin hayatındaki rolünün konumlandırılması noktasında bazı olumsuz yanları olabileceği konusunda uyarıyor.
ESSEC Business School’da doçent olan Loana Lupu, 2017 yılında, ebeveynlerin çalışma alışkanlıklarının çocukları nasıl etkilediğini araştırdı. Lupu, Londra’daki en iyi hukuk firmalarının çalışanlarına baktığında, önemli sayıda işçinin ebeveynlerinin modellerini taklit ettiğini gördü.
Pennsylvania Üniversitesi’ndeki Wharton Okulu’nda profesör olan Stewart Friedman‘ın araştırması da babaları psikolojik olarak kariyerleriyle çok meşgul olan çocukların genellikle duygusal olarak acı çektiklerini gösterdi. Ayrıca, babaların bölünmüş dikkatlerinin çocuklar üzerinde duygusal ve hatta fiziksel olarak olumsuz etkileri olduğu dikkat çekti. Bu çalışmalar, pandemi öncesinde, ebeveynler genellikle ofisteyken yürütüldü. Artık uzaktan çalışma modelinde çocukların ebeveynlerinin iş hayatına daha fazla maruz kalmasıyla birlikte, her iki araştırmacı da olumsuz etkilerin yoğunlaşabileceğine inanıyor. Haberle ilgili diğer detaylara göz atmak için TIKLAYIN.
Türkiye’nin konfor markaları
Marketing Türkiye için PRAGMA’nın gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Konfor Markaları” araştırması gösteriyor ki tüketicilerine konfor sunan markalar bir adım öne çıkıyor! Zira konfor; mobilyadan ulaşıma, giyimden otele pek çok kategoride tüketicilerin satın almada en öncelikli kriterlerinden birini oluşturuyor… Araştırma verilerine göre toplumda her 10 kişiden 6’sı “konfor” kavramını “rahatlık”la özdeşleştiriyor. Yanıtlar içerisinde dikkat çeken bir diğer nokta rahatlık tanımının hemen ardından her 10 kişiden birinin yanıtının yatak olması… Konfor kavramı katılımcıların yüzde 9’una kaliteli yaşam gibi kapsamlı bir tanımı çağrıştırıyorken yüzde 6’sının zihnine ilk gelen tanım “ev” oluyor…
Katılımcılara göre üreticiler tüketicilerin konforu öncelikli gördükleri alanların farkında. Mobilyacılık ve otomotiv sektörü konfor standartlarının en yüksek olduğu sektörler olarak verilere yansırken, gıda ve taşımacılık sektörleri bu alanda sınıfta kalıyor. Araştırmayla ilgili diğer verilere göz atmak için TIKLAYIN.
Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)
Dünün en çok arananları neler oldu? (Google Trends)
1 | Gönül Dağı Rıfat |
2 | Gönül Dağı Meryem |
3 | Ehliyet yenileme |
4 | Saat kaç |
5 | Dursun Özbek |
6 | Manda yoğurdu |
7 | Hollanda |
8 | Oscar 2022 |
9 | Merve Boluğur |
10 | 27 Mart 2022 deprem son dakika |