Daha iyi bir dünya için harekete geçen markalar Brandverse Awards’da ödüllendirilecek…
Daha iyi bir dünya için harekete geçen tüm markalar, Brandverse Awards’un “Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik” bölümünde yarışacak. Çevreye ve topluma duyarlı, sorunların çözümü ve farkındalık için geliştirilen tüm sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projeleriyle markalar “Toplumsal Dayanışma”dan “İklim Değişikliğiyle Mücadele”ye, “Toplumsal Eşitlik”ten “Nitelikli Eğitim”e dek tüm kategorilere 6 Nisan’a kadar başvurabilecek…
BoomSonar ve Marketing Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen Brandverse Awards için başvuru süreci devam ediyor…
Brandverse Awards’un “Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik” bölümü altında yer alan İsrafla Mücadele kategorisi bu yıl geri dönüşüm çalışmalarını da kapsayacak şekilde ‘’İsrafla Mücadele ve Geri Dönüşüm’’ olarak güncellendi.
Çevreye ve topluma duyarlı projeler yarışacak
Ticari bir kuruluş ya da kâr amacı gütmeyen kurumlar tarafından, daha iyi bir dünya için, toplumsal ve çevresel sorunların çözümü ve farkındalık için geliştirilen tüm sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projeleri bu bölüm altındaki kategorilerde yarışacak. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda oluşturulan kategorilerde yarışan işler, 2030 yılına kadar erişilmesi planlanan hedeflere sağladığı katkı üzerinden değerlendiriliyor.
- Hayvan Hakları Projeleri: Hayvan haklarına ve hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik yapılan tüm sosyal sorumluluk projeleri bu kategoride yarışabilir.
- Hedefler İçin Ortaklıklar: Küresel iş birliklerinin uygulanması ve geliştirilmesi için hükümet, sivil toplum ve özel sektörün bir araya gelerek oluşturdukları ortaklık projeleri bu kategoriye başvuruda bulunabilir.
- İklim Değişikliği ile Mücadele: Bu kategoriye iklim değişikliği ve etkileriyle mücadele konusunda uygulanabilecek eylemlere ve toplumsal bilinç oluşturmaya yönelik tüm çalışmalar başvuruda bulunabilir.
- İsrafla Mücadele ve Geri Dönüşüm: Bu kategoriye toplumda bireysel ve kollektif israfı önlemeye, atık ve bilinçsiz tüketimle mücadele ederek toplumu bilinçlendirmeye yönelik yapılan tüm çalışmalar başvuruda bulunabilir.
- Nitelikli Eğitim: Bu kategoriye eğitimde fırsat eşitliği ve eğitim sorunları hakkında toplumda farkındalık yaratmaya, sorunları çözmeye, kapsayıcı ve eşitlikçi eğitimin sağlanmasına ve yaşam boyu öğrenme imkanının herkese sunulmasına yönelik yapılan projeler başvuruda bulunabilir.
- Sağlıklı Yaşam: Bu kategoriye bireyler için sağlıklı yaşamı destekleyen, genel sağlık ya da spesifik hastalıklar, sağlık sorunları hakkında farkındalık oluşturmak ya da çözümün parçası olmak adına üretilmiş projeler başvuruda bulunabilir.
- Sorumlu Üretim ve Tüketim: Bu kategoriye sürdürülebilir üretim ve tüketim modellerinin uygulanmasına yönelik doğal kaynak tüketimini azaltarak kaynak ve enerji verimliliğini artırmaya odaklanan çalışmalar başvuruda bulunabilir.
- Su Altında ve Karada Yaşam: Bu kategoriye okyanusların, denizlerin ve deniz kaynaklarının, kara ekosistemlerinin korunması ve sürdürülebilir kullanımına, iyileştirilmesine yönelik yapılan tüm projeler başvurabilir. Projeler, sıcaklık, biyolojik çeşitlilik, çölleşme, akımlar gibi konularda olabilir.
- Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları: Bu kategoriye şehirlerin kapsayıcı, güvenli ve sürdürülebilir olmasına yönelik projeler başvuruda bulunabilir. Yapılan çalışmalar altyapı yetersizliği, hava kirliliği, trafik gibi şehirlerde sık rastlanan sorunlara yönelik olmalı…
- Temiz Enerji Projeleri: Bu kategoriye maliyeti düşük, sürdürülebilir ve modern enerjiye erişimin sağlanmasına yönelik yapılan tüm sosyal sorumluluk çalışmaları başvurabilir.
- Temiz Su Projeleri: Bu kategoriye herkes için su ve sanitasyona erişimin sağlanmasına, suyun sürdürülebilirliğine yönelik yapılan tüm sosyal sorumluluk çalışmaları başvurabilir.
- Toplumsal Dayanışma Projeleri: Markaların; beklenmedik, ani gelişen ve toplumun (ülke, dünya) büyük bir kısmını etkileyen doğal afetlere ve salgınlara yönelik sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiği kampanyalar burada yarışır.
- Toplumsal Eşitlik: Bu kategoride ülkeler arasında ve ülke içindeki eşitsizliklerin azaltılmasına yönelik yapılan sosyal sorumluluk çalışmaları başvurabilir. Yapılan çalışmalar ekonomik ya da statüye bağlı eşitsizlik, yaş, cinsiyet, ırk, sağlık sorunu, etnik ya da dini kökene bağlı eşitsizliklere yönelik olabilir.