Apple, MacBook kullanıcılarına tazminat ödeyecek | Son 24 saatin gündemi
Apple, 2015 yılında daha ince bilgisayar üretebilmek amacıyla kelebek klavyeyi tasarlayarak MacBook serisine dahil etmişti. Ne yazık ki, kısa süre içerisinde kullanıcılar sorun yaşamaya başladı ve şikayetlerin ardı arkası kesilmedi.
Kelebek klavye, ince düğmelerinin altında toz ve kırıntı tutmasıyla ünlendi. Bunun bir sonucu olarak tuşlar takılıyor ya da işlevsiz hale geliyordu ve Apple’ın konuyla ilgili çözüm geliştirme çabaları boşa çıktı. Sonuç olarak davalık olan teknoloji devi, uzlaşmak için 50 milyon dolarlık bir tazminat önermişti.
Birkaç yıl önce yapılan teklif bugün Kaliforniya’da gerçekleşen davada onayladı. Söz konusu meblağın bir kısmı mahkeme masrafları ve avukatlara gidecek kalan kısmı ise 86 bin kişi arasında paylaştırılacak. Onarım masrafları da düşüldüğünde kişi başı alınacak ortalama tazminatın 50-350 dolar bandında olması bekleniyor.
Kaynak: Gearrice
Huawei için yeni ambargo kapıda…
Bir dönem Türkiye pazarının da en etkin markalarından olan Huawei, geçtiğimiz yıllarda ABD tarafından uygulanan ambargolarla adım adım küçülmeye başlamıştı. Çinli teknoloji devine bu kez yeni yaptırımlar Portekiz’den gelebilir…
Portekiz Yüksek Siber Güvenlik Konseyi dikkat çeken açıklamalarında Huawei ve Huawei gibi Çin menşeili şirketlerin, ülkedeki kablosuz ağ bağlantıları için yüksek risk oluşturduğu ifade etti. Açıklamalarının yanı sıra Portekiz, yerel operatörlere AB, NATO ve OECD Birliğine üye olmayan ülkelerden 5G teknolojisi için ekipman tedarik edilmemesi yönünde de öneride bulundu.
Portekiz hükümetinin konsey tarafından sunulan öneriyi kabul etmesi Çin menşeili şirketlerin ülkedeki 5G altyapı projelere dahil olmasının yasaklanacağı anlamını taşıyor…
Volkswagen emisyon hilelerinin bedelini ödemeye devam ediyor
Alman otomobil üreticileri Volkswagen Grubu ve Audi, çevre kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Teksas mahkemesinde ceza aldı.
Geçmiş yıllarda da emisyon skandallarıyla gündeme gelen Volkswagen Grubu, çevreye verdiği zararın bedelini müşterilere yeni otomobiller vererek ve para cezasıyla ödemişti. Görünen o ki otomobil devinin emisyon davası henüz bitmedi. Teksas mahkemesinden çıkan yeni karara göre emisyon hilesi yapan Volkswagen Grubu ve Audi’nin 85 milyon dolarlık bir ceza ödemesi öngörülüyor.
Volkswagen, 2015 yılında dünya çapında yaklaşık 11 milyon araçta emisyon gereksinimlerinden kaçınmak için gelişmiş yazılımlar kullandığını açıklamış, konuyu 2014 yılında araştırmaya başlayan ABD Çevre Koruma Dairesi’ni de yanıltmıştı. Markanın bu konuda aldığı ilk ceza 20 milyar dolardı, Teksas mahkemesi tarafından verilen ceza bu miktarın oldukça altında kalıyor. Ancak otomobil devi çevreye verdiği zararın faturasını ödemeye devam edecek gibi görünüyor.
Şirketler yapay zekadan maksimum verimi nasıl elde edebilir?
ChatGPT, popülaritesini her geçen gün daha da artırırken birçok şirket yapay zeka araçlarını nasıl kullanabileceğini merak ediyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkan KPMG, şirketlere bu konuda yol göstermek amacıyla bir rehber hazırladı. Rehberde yapay zekanın kullanımı için başarı faktörlerine ve yeni yapay zeka uygulamaları geliştirilirken göz önünde bulundurulması gereken sorulara yer veriliyor. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN.
Çalışanların yarısı “içerik üreticisi” olmak istiyor!
Küresel salgının tetiklediği “Büyük İstifa” ve “Sessiz İstifa” gibi akımlar, çalışma kültürünü dönüştürdü. Daha esnek çalışma düzenlerine sahip olmak ve kariyerlerine tutkularının peşinden giderek yön vermek isteyenler sayesinde, “dijital içerik üreticisi” kavramı ortaya çıktı. Pandeminin rüzgarını arkasına alarak büyüyen bu kavram, adeta bir mesleğe ve gelir elde etme modeline dönüştü. Mastercard tarafından gerçekleştirilen güncel bir araştırma ise her 2 kişiden 1’inin içerik üreticisi olmak için mevcutta çalıştığı işten ayrılmayı düşündüğünü gösteriyor. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN.