Evinizdeyken de yaratmaya kurumiçi girişimcilikle devam edin
Kurumiçi girişimcilik kavramı hem şu anı verimli geçirmek hem de salgın sonrasında güçlü bir geri dönüş yapmak için adeta anahtar niteliğinde. Yönetim seviyesinde başlayan ve yetenekli iç müşteriye tanınan inovatif fırsatlarla kurum cirosuna ve itibarına katkıda bulunmalarını sağlayan kurumiçi girişimciliğin Türkiye’deki başarılı örneklerini sosyal mesafe uyguladığınız dönem boyunca kendi kurumunuzda geliştirebileceğiniz yönleri görebilmeniz adına derledik.
Evlerimizde oturmanın yeteneklerimizi, yaratıcılığımızı ve hevesimizi körelttiğini düşünmeye başladığımız salgın döneminde gerek şimdi atılabilecek adımlara dair planlar, gerek salgın sonrasında harekete geçme stratejileri oluşmaya başladı bile.
Salgın nedeniyle gündemin arka sayfalarında kalmış olsa dahi şirketleri ve her seviyede çalışanını “Neden olmasın?” diye soran kurum ve kişilere dönüştüren kurumiçi girişimcilik kavramı hem şu anı verimli geçirmek hem de salgın sonrasında güçlü bir geri dönüş yapmak için adeta anahtar niteliğinde. Yönetim seviyesinde başlayan ve yetenekli iç müşteriye tanınan inovatif fırsatlarla kurum cirosuna ve itibarına katkıda bulunmalarını sağlayan kurumiçi girişimciliğin Türkiye’deki başarılı örneklerini sosyal mesafe uyguladığınız dönem boyunca kendi kurumunuzda geliştirebileceğiniz yönleri görebilmeniz adına derledik.
Türkiye’den derlediğimiz başarılı örnekler Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Corporate Startup Day 2020 etkinliğinde açıklanan, 13 şirketin 23 kurumiçi girişimcilik projesiyle başvurduğu Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nin kazananlarından oluşuyor.
Çelik Motor – Moov by Garenta
Araç kiralama hizmeti sunan Garenta sunduğu hizmeti çeviklikle birleştirince Moov’u elde etti. Bir aplikasyon olan Moov kullanıcılarının saat ve hatta dakika üzerinden araç kiralamalarını sağlıyor. Farklı araç modellerine özel kampanyalarıyla ve bulunduğu illerdeki otoparkları ücretsiz kullanma gibi fırsatlarıyla hizmet yelpazesini durmaksızın geliştiren Moov, Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde En İyi Kurumiçi Girişimcilik Ödülü’nü kazandı.
Borusan Lojistik & İş Bankası ve Ödeme Sistemleri – eTA Kart
Türkiye’nin ilk ve tek dijital lojistik platformu olan eTA lojistik sektörünün iş süreçlerinde diğer paydaşlarla entegre çalışamamasına yönelik kaygıları gidermek için geliştirildi. Lojistik sektörünü daha dijital, entegre ve insan odaklı hale getiren eTA müşteriyi, şöförü ve lojistik firmalarını tek bir platformda bir araya getiriyor. Bu havuzun bir sonucu olarak da tedarik hızlanıyor, fiyatlar makulleşiyor ve sevkiyatlar hedeflerine Borusan Lojistik güvencesiyle ulaştırılıyor.
150 binden fazla kamyon ve tırın kayıtlı olduğu eTA platformu dahilinde kamyon ve tır şöförleri için tasarlanan yeni ödeme sistemi eTA Kart ise şöförlerin zamanında ve güvenli bir şekilde ödemelerini almalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra akaryakıt, lastik ve feribot biletleri gibi önemli hizmetlere de ulaşımı kolaylaştıran eTA Kart Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde En Etkili Kurum & Girişim İş Birliği ödülüne layık görüldü.
Koç Sistem – Techsquare
Koç Sistem’in girişimi olan Techsquare merkezinde Nesnelerin İnterneti, Gelişmiş Analitik (Advanced Analytics) ve İş Çözümlerini bulunduran yapısıyla yenilikçi B2B girişimlerine destek fonları, fiziksel çalışma alanları, teknoloji alt yapı desteği ve networking imkanları gibi hizmetler sunuyor. Techsquare düşünmeye ve yaratmaya ayırabileceğiniz bu zaman diliminde tasarladığınız projelerinizi gerçekleştirmenizde size yardım edebileceği gibi yeni kurumları uçtan uca desteklemesiyle Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.