Fintech Factory, büyüme yolculuğuna çıkacak fintekler arıyor
Ataşehir Belediyesi’nin ana paydaşlığında, BC Partnering’in yürütücülüğünde ve TRPOS’un sponsorluğunda düzenlenen fintek hızlandırma programı Fintech Factory’nin ikinci dönemi için başvurular, 10 Eylül’e kadar devam ediyor.
2019’dan bu yana 400 milyon doları aşkın yatırım alan yerli fintek girişimlerinin başarı hikayelerine yenilerini eklemek için yola çıkan fintek odaklı hızlandırma programı Fintech Factory’nin ikinci dönemi için başvurular başladı. Yerli fintek girişimleri, Ataşehir Belediyesi’nin ana paydaşlığında, BC Partnering’in yürütücülüğünde ve TRPOS’un sponsorluğunda düzenlenen Fintech Factory’nin ikinci dönemine 10 Eylül’e kadar başvurabiliyor.
Sektörün deneyimli isimleriyle birebir çalışma olanağı
Dijitalleşme sürecinin hızlanmasıyla öne çıkan finansal teknolojiler sektöründe başarıya ulaşmak isteyen ve bu süreçte sektörel ve teknik danışmanlığa ihtiyaç duyan yerli girişimcilerin bu ihtiyacına yanıt vermek amacıyla ilk dönemini geçtiğimiz yıl gerçekleştiren Fintech Factory, bu yıl da finansal teknolojilerin herhangi bir dikeyinde geliştirilebilecek iş fikirlerini arıyor. Diğer hızlandırma programlarından, girişimci kulübü adı verilen mekanizmayla ayrılan Fintech Factory, girişimcilere fikir geliştirme, fonksiyon geliştirme ve pazar doğrulama aşamalarında sektörün deneyimli oyuncularıyla birebir çalışabilme olanağı sunuyor.
Fintech Factory kapsamında girişimlere yerel ve küresel ağlardan yararlanma, sektörün önde gelen isimlerinden mentorluk desteği alma, iş birliği fırsatları, yatırım olanakları, ücretsiz ofis alanı ve dijital ürünlerden ücretsiz yararlanma imkanı veriliyor. Üç aylık bir program olarak tasarlanan Fintech Factory hızlandırma programı, Ataşehir Belediyesi Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi INOVATA’da gerçekleştiriliyor.
İlk döneme 6 girişim seçildi
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Fintech Factory hızlandırma programına cüzdan, blokzinciri, ödeme altyapısı, sigorta gibi kategorilerde faaliyet gösteren altı girişimin kabul edildiğini söyleyen BC Partnering Kurucu Ortağı Çetin Akın, “Bu girişimlerin beşi programdan başarıyla mezun oldu. Hızlandırma programı boyunca belirli metrikleri tutturan iki girişim ise ilk yatırımını Fintech Factory aracılığıyla almıştı.
Ödeme kuruluşu TRPOS’un sponsorluğunda düzenlenen ikinci dönemde, Türk finteklerinin en fazla yatırım aldığı bu yıldaki rekorları ileri taşımak, Türkiye’den daha fazla küresel fintek çıkmasına aracılık etmek için çalışıyoruz” dedi.
Uluslararası iş birliğini de teşvik ediyor
Fintech Factory’nin Türkiye merkezli fintek girişimlerinin etki alanını sınır ötesine taşımayı hedeflediğini belirten Çetin Akın, “Geçtiğimiz yıl program kapsamında Azerbaycanlı fintekleri ağırlamıştık. Bu yıl ise Macaristan Konsolosluğu ile bir etkinlik yaparak programın tanıtımını gerçekleştirdik. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Birleşik Krallık’a, pek çok yeni kurum paydaşlarımızın arasına katıldı. Uluslararası paydaşların yanı sıra ülkemizin önemli fintek oyuncuları, dernekleri ve yatırımcıları, başarı potansiyeli yüksek iş fikirlerinin ticarileşmesine katkıda bulunacak” diye konuştu.
“İş fikirleri belediye sınırları içinde hizmete dönüşüyor”
Programın ana paydaşı Ataşehir Belediyesi’ni temsilen görüşlerini paylaşan Strateji Müdürü Devran Çakmak, “Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin başarıları arttıkça, yerel yönetimler de bu ekosisteme destek olabilmek için çeşitli konularda katkıda bulunmaya başladı. Belediyeler, kamu kurumu olarak bu katkıları kâr amacı gütmeden, ekosisteme fayda sağlamak ve bu çıktıları belediye sınırları içinde hizmete dönüştürmek için sunmaya gayret ediyor. Belediye çatısı altında girişimcilik ve kuluçka merkezleri kurmak, eğitim ve seminerler düzenlemek, ağ kurma ve işbirliği fırsatı sağlayacak ortamlar oluşturmak, altyapı ve teknoloji desteğinin yanı sıra hukuki ve idari destekler sağlamak, girişimcilik ekosistemine destek olmak isteyen yerel yönetimlerin başlıca sorumlulukları arasında” dedi.
“Fintech Factory olarak amacımız, girişimcilerimizin Avrupa’ya ve diğer bölge pazarlarına açılabilmesi yolunda bir kolaylaştırıcı olmak ve bu başarılarla yerel yönetimlerin girişimciliğe katkısı konusunda ilham vermek.Fintech Factory’nin ikinci dönemi için 10 Eylül’e kadar başvurulabiliyor. Kabul edilen girişimlerin ve program içeriğinin ayrıntılandırılacağı lansman ise 13 Eylül’de gerçekleştirilecek.”