Kadın örgütlerinden Tinder’ın yeni özelliğine tepki | Son 24 saatin gündemi
Yıllık maliyeti 4.925 £ olan “ultra premium” paketini duyuran Tinder, kadınların güvenliğinden ziyade kâra öncelik verdiği iddiasıyla eleştiriliyor.
Bunun sebebi “ultra premium” kullanıcılarına tanınan haklar. Zira abonelerin uygulama tarihinde ilk kez eşleşmedikleri kişilerle iletişime geçmesine izin veriliyor. Her ne kadar söz konusu paket kullanıcıların yüzde birinden daha azına sunulacak olsa da bu kişilerin uygulamada son derece aktif olan kullanıcılardan seçileceği belirtiliyor.
Kadına Yönelik Şiddete Son Koalisyonu’ndan Janaya Walker, The Independent’a yaptığı açıklamada konuyla ilgili: “Bu özellik, kârın kadınların ve kız çocuklarının güvenliğinden daha öncelikli tutulması anlamına geliyor ve flört uygulamalarında kadınlara yönelik taciz ve istismarın artmasının yanı sıra aile içi istismar yaşayan kadınların failleri tarafından daha ulaşılabilir olacağı konusunda endişe duyuyoruz” dedi.
Çevrim içi taciz karşıtı bir yardım kuruluşu olan Glitch’in Kurucusu ve Genel Müdürü Seyi Akiwowo şunları söyledi: “Bu kesinlikle endişe verici bir özellik. Flört uygulamaları aracılığıyla mümkün kılınan istismar, dünyanın dört bir yanındaki kadınların her gün takip edilmesine, taciz edilmesine ve haklarının ihlal edilmesine yol açan bir güç dengesizliğini yansıtıyor. Üstelik bu güç dengesi sosyal olarak da onaylanmış durumda…”
Spotify podcastlerinin erişilebilirlik kapsamını genişletiyor
Spotify podcastleri için yepyeni bir özellik geliyor. Platform, podcast trankripsiyonlarını otomatik olarak oluşturan ve senkronize eden yeni özelliğini duyurdu. Artık platformda yer alan podcastler kullanıcılar içeriği dinlerken bir yandan da metne dönüşüyor.
Bu sayede kullanıcılar podcastleri dinlerken metni de okuyabilecek ve işitme engeli olan bireyler de podcastleri takip edebilecek.
Spotify’ın yeni özelliğini aynı zamanda bir kitap ayracı gibi kullanmak da mümkün. Zira kullanıcılar tamamını dinlemeden kapatmak zorunda kaldığı podcastleri daha sonra tekrar dinlerken metin üzerinden tarama yaparak kaldığı yeri görebilir.
Elon Musk X’te oyun yayınlarına başlıyor
X, her şey uygulaması olma yolundaki adımlarını sıklaştırıyor. Elon Musk şimdi de gün geçtikçe büyüyen oyun yayıncılığı pazarına adım atıyor.
Elon Musk, Mark Kalman’ın paylaştığı “X üzerinden nasıl yayın açılır?” videosuna cevap verdi. Musk, X üzerinden oyun ve isteğiniz herhangi bir şeyi yayınlayabilirsiniz diyerek çok yakında X üzerinde oyun yayınları açacağı müjdesini de verdi.
Twitch, YouTube ve Facebook Gaming’e rakip olmak için güçlü bir adım atan X’in önümüzdeki süreçte platforma ünlü oyun yayıncılarını getirmeyi başarıp başarmayacağı bilinmezliğini korusa da Elon Musk’ın oyun yayınlarının çok sayıda izleyiciye ulaşacağından kuşku yok.
Shrek’in Bataklığı ziyaretçilerini bekliyor
Shrek, köylüleri ve Uzak Diyar’daki tüm masal yaratıklarını bataklığından çıkarmak için defalarca uğraşmış olabilir, ancak şimdi, evini Donkey’nin bakımına bıraktıktan sonra bataklığın kapıları film hayranlarının konaklaması için açılıyor.
Airbnb bir süredir filmlerden esinlenerek ikonik temaları yeniden canlandırıyor. Bluey’nin evi, Barbie’nin Hayal Evi, Phantom of the Opera evi ve The Fresh Prince of Bel Air’in konağı… Serinin yeni konsepti ise Shrek’in bataklığı oldu.
İskoç yaylalarına bakan geniş bir araziye oluşturulan Shrek’in bataklığı konseptiyle misafirlere bataklık arazisinin ortasında rahat bir kır evi deneyimi sunuluyor.
Bataklık evindeki ayrıntılara gösterilen özen, Airbnb’nin film mekanlarını gerçeğe dönüştürme tutkusunun en büyük bir kanıtı. Zira misafirler Ogre’nin imzası niteliğindeki yeşil sandalyesini, yatağını, “kulak kiri mumunu” ve hatta kulübesini görebilecekler…
Gençler nasıl bir iş hayatı istiyor?
Areda Survey, gençlerin meslek tercihlerinden çalışma hayatındaki önceliklerine, meslek seçimlerinde etkilendikleri faktörlerden tercih ettikleri çalışma biçimlerine dek merak edilenleri kapsamlı bir araştırmayla oraya koydu. Araştırma verilerine göre “mühendislik” gençlerin gönlüne taht kurarken, katılımcıların büyük bir kısmını üniversite birincisi oldukları koşulda bile tıp fakültesini tercih etmeyeceklerini belirtiyor. Pandemi döneminin ardından neredeyse norm haline gelen hibrit çalışma modeli ise toplum tarafından en çok tercih edilen iş yapış şekli olarak öne çıkıyor… Araştırmayla ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.