İftar sofralarının favorileri neler oldu?
Trendyol, Yemek uygulaması üzerinden verilen siparişlerden yola çıkarak ramazan ayındaki trendleri açıkladı. Trendyol Yemek verilerine göre iftar sofralarının gözdesi lahmacun oldu. Profiterol ise güllaç ve baklavayı geçerek en çok tercih edilen tatlı oldu.
Verilere göre sahur saatlerinde ise siparişler yüzde 24 artarken Ramazan ayı boyunca lahmacundan sonra en çok tercih edilen yemekler; hamburger, çiğ köfte, Adana dürüm ve tavuk döner olarak sıralandı. En çok tercih edilen tatlılar ise; profiterol, soğuk baklava, waffle, ekler ve kazandibi oldu.
Dünya mutfağından köri soslu tavuk öne çıktı
Trendyol Yemek kullanıcılarının en çok tercih ettiği çorba mercimek çorbası olurken, onu et suyu çorbası ve ezogelin çorbası takip etti. Ramazan’da en çok tercih edilen içecek ise ayran olurken, dünya mutfağından en çok köri soslu tavuk tercih edildi. Ayrıca Ramazan ayı boyunca kahve tutkunları bu tutkusundan da vazgeçmedi. Ramazan ayında en çok tercih edilen 5 kahve; latte, iced latte, filtre kahve, flat white ve americano olarak öne çıktı.
Sahur menüsünde neler vardı?
Trendyol Yemek verilerine göre Türkiye’nin iftar menüsü “mercimek çorbası, lahmacun, içli köfte, ayran ve profiterol”den oluştu. Sahur menüsünde ise “lahmacun, tavuk tantuni ve ayran” yer aldı. Sahurda en çok tercih edilen kategoriler ise pizza, çiğ köfte, sokak lezzetleri, döner ve hamburger oldu.
Bursa, Antalya ve Kocaeli yemek siparişlerinde öne çıktı
Trendyol Yemek verilerine göre Ramazan ayında en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu. Ev yemeklerinde de İstanbul, İzmir ve Ankara ilk üç sırada yer alırken, bunları Bursa ve Eskişehir takip etti. Deniz ürünleri siparişlerinde de yine üç büyük il ilk üç sırada yer alırken, Antalya ve Bursa bu kategoride de öne çıktı.