İletişim sektörü, mesleki ve teknik eğitim için bir araya geldi…
Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitim algısının güçlendirilmesi için medya ve iletişim sektörünün önde gelen temsilcileriyle Ankara’da kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirdi. Marketing Türkiye’nin de aralarında bulunduğu sektörün önde gelen kurumlarının temsilcileri, mesleki ve teknik eğitimimin toplundaki algısını hak ettiği yere taşımak için gerçekleştirilen çalıştayda iletişim projeleri tasarladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin güçlendirilmesi için yeni bir proje hayata geçirdi. “Geleceğe El Ver, Geleceğe Yön Ver” sloganıyla yola çıkan METEK-III projesi kapsamında bütüncül bir yaklaşımla mesleki eğitim ekosisteminde yer alan öğrenci, öğretmen, idareci ve veli gibi tüm tarafların faydalanacağı faaliyetler üzerinde çalışılıyor.
Projenin en önemli faaliyetlerinden biri de Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim algısının güçlendirilmesi için iletişim çalışmaları olarak planlandı.
Eylül ayında, Türkiye genelinde 4.000’i aşkın kişiyle yapılan mesleki ve teknik eğitim algı anketi, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye’nin ekonomik gelişimi için kritik bir role sahip olduğunu ortaya koydu. Ancak, anket sonuçları, özel sektör ile gerçekleştirilen işbirliklerin de artırılması gerektiğine işaret ediyor. Anket analizlerinin tamamlanmasının ardından mesleki ve teknik eğitimin algısının güçlendirilmesi için çalışmalara başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, iletişim sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. 27-28 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen çalıştayda medya ve iletişim sektörünün önde gelen temsilcileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim alanındaki yeni dönem iletişim çalışmalarına dair projeler üretti.
Öğretmenlerin gelişimini odağına alan yeni projelerden biri olan “Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri”nin kurulması da çalıştayda ele alınan konulardan biri oldu. Proje kapsamında 3.000’i aşkın öğretmenin özel sektör iş birliğiyle sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için iş başı eğitimleri alması planlanıyor. Bu eğitimler sayesinde mesleki ve teknik eğitim kalitesinin güçlendirilerek, mesleki eğitimde kalite kültürünün yerleşik hale gelmesi amaçlanıyor.