Instagram yeni özelliğini ilk kez Türkiye’de test etmeye başladı | Son 24 saatin gündemi
Instagram yeni özelliğini ilk kez Türkiye’de test etmeye başladı
TikTok’a benzer özelliklerini geliştirerek güncelliğini korumaya çalışan Instagram bir yeniliğini daha duyurdu. Üstelik bu özelliği ilk olarak Türkiye’de test etmeye başladı.
Buna göre, artık hikayeleri sağa ya da sola kaydırarak değil; yukarı-aşağı kaydırarak izleyeceğiz. Böylelikle hikayeler sekmesi de TikTok benzeri bir deneyim yaşatırken hikayeye cevap verme kutusu hala alt kısma gömülü kalacak.
Instagram son dönemlerde pek çok güncelleme üzerinde çalışıyor. Yeni bir ana sayfa yapısı, kronolojik sıralama, profil sayfasındaki gönderilerin yerini düzenleme gibi özellikler birer birer duyuruluyor. Bu son duyurulan özellik ise şu an Türkiye ve Brezilya’da test ediliyor. Ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağıyla belli değil.
Elon Musk Tesla’larını “Dogecoin” ile satmaya karar verdi
Elon Musk kripto paraları altüst eden Tweetlerine bir yenisini ekledi. Tesla ve SpaceX CEO’su Musk’ın bir saat önce attığı Tweette yer verdiği “Dogecoin ile Tesla alınabilir” ifadesinin kripto para piyasalarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.
Musk, “meme” olarak doğan Dogecoin’i en çok destekleyen isimlerden biri oldu. Bu son açıklamasıyla da “Dogecoin”in değer kazanacağı düşünülüyor. Fakat Musk’ın önceki açıklamalarında da belirttiği üzere bu satış otomobilleri kapsamıyor.
Nike, Covid-19 aşısı olmayanları işten çıkarmayı planlıyor!
Nike, COVID-19 aşısı olmayanlarına yönelik tartışmalı bir hamle yapmayı planlıyor. Gelen haberlere göre dev şirket, bu hafta sonundan itibaren aşısız çalışanlarını işten çıkarmaya başlayacak.
The Oregonian’ın haberine göre geçtiğimiz ekim ayından beri ‘aşı zorunluluğu’ uygulayan şirket, 15 Ocak Cumartesi gününden itibaren, dini veya tıbbi sebebi olmayan aşısız çalışanlarını işten çıkarmaya başlayacak.
Gelen haberlere göre, geçen hafta bir Nike çalışanına gönderilen e-postada, “Doğrulama sürecini tamamlayamadınız. Kayıtlarımızda da herhangi bir muafiyete (dini veya tıbbi bir sebep) sahip olmadığınızı gözlemledik. Sonuç olarak politikalarımıza uymadığınız için 15 Ocak 2022 Cumartesi günü işinize son verilmesi planlanıyor” ifadeleri kullanıldı ve şirketin bu uygulamaya ne zaman başlayacağı konusu da böylece netleşmiş oldu.
İstanbul Havalimanı’nda atıklar sanata dönüştü
Sürdürülebilirlik hassasiyeti tüm dünyada giderek artıyor olsa da halen iklim krizini durdurabilmek ve daha iyi bir gelecek inşa edebilmek adına yeterli seviyede değil. Meseleye sanat aracılığıyla dikkat çekiyor olmaksa kritik bir öneme sahip. Deniz Sağdıç’ın “‘0’ Sıfır Noktası sergisi” de o önemli işlerden birisi… İstanbul Havalimanı’nda ziyaretçilerle buluşan, İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi atıkların sanata dönüştüğü sergi, yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
İGART çatısı altında kültür sanat alanında yaptığı çalışmalara hız kazandıran İstanbul Havalimanı, yenilikçi projelerle sanata daha fazla alan yaratmaya devam ediyor. İstanbul Havalimanı’ndaki kültür sanat buluşmalarının en yenisi, Sanatçı Deniz Sağdıç’ın “0’’ Sıfır Noktası sergisiyle gerçekleşiyor.
İstanbul Havalimanı “0’’ Sıfır Noktası projesiyle doğa dostu yaşam alışkanlıkları konusunda ziyaretçilerine ilham vermeyi amaçlıyor. Sergide yer alan eserler, farklı milletlerin özelliklerini taşıyan portrelerden oluşuyor ve İstanbul Havalimanı’nda sergileniyor. Ocak ayında İstanbul Havalimanı’nın Dış Hatlar Giden Yolcu alanında ziyarete açılan sergi, yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Eserlerin satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü İGA’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerinde kullanılacak.
Siber saldırganların şikayet ettirdiği Instagram hesabını nasıl kurtarırsınız?
Popüler bir blog işletiyorsanız ve işletmenizi Instagram üzerinden tanıtıyorsanız, profilinizin yasaklanacağını hesaba katmıyor olabilirsiniz. Ancak kötü niyetli kişiler ve siber saldırganlar, profilinizin engellenmesi için bu işi para karşılığı hizmet olarak sunuyorlar. Tutar satıcıya ve takipçi sayısına göre değişiyor. Böyle bir durum yaşandığında Instagram’ı hesabın gerçek sahibi olduğunuza ikna etmeniz zorlaşabilir.
Bu genellikle kullanıcı adının yanındaki mavi onay işaretiyle gösterilen doğrulanmış hesapların kullanıldığı, kimlik hırsızlığı şikayeti olarak bilinen bir taktikle gerçekleştiriliyor. Saldırganlar, avatardan açıklamaya kadar kurban profilinin tam bir kopyasını oluşturmak için doğrulanmış hesapları kullanıyor. Ardından hesap sahibini kendi kimliğine bürünmekle suçlayarak orijinal hesap hakkında şikayette bulunuyor. Mağdurun hesabını doğrulamazsa, destek hizmeti mağduru yasaklıyor.
İkinci yöntem, teknik desteğe kurbanın profilinin intihar veya kendini yaralama görüntüleri içerdiğinin iddia edilmesiyle gerçekleşiyor. Çoğu durumda Instagram, daha kolay olan yolu seçerek bu tür şikayetleri içeriği kontrol etmeden engelliyor. Diğer siber tehditlerin aksine, bu yöntemler kurbanın herhangi bir linke tıklamasını veya zararlı dosya indirmesini gerektirmeden, kurbanın haberi bile olmadan çalışıyor. Böylece normalde kullanım şartlarını ihlal etmeyi hayal bile edemeyecek olan bir hedef, hesabının bloke edildiğini görebiliyor. Diğer önerilere göz atmak için TIKLAYIN.
Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)
Dünün en çok arananları neler oldu? (Google Trends)
1 | TRT SPOR |
2 | TRT Spor |
3 | ÖTV indirimi |
4 | Hyundai |
5 | Liverpool Arsenal |
6 | Süleyman Soylu |
7 | Yusuf Yerkel |
8 | KİPTAŞ |
9 | Fiat |
10 | Bülent Ersoy |