İş dünyasında haftanın atamaları
Çalık Holding’de üst düzey atama
Çalık Holding’in enerji sektöründe EPC projeleri, yenilenebilir enerji yatırımları, dağıtım ve perakende alanlarındaki faaliyetlerini yürüten dünyanın önde gelen enerji şirketleri arasında yer alan Çalık Enerji’de üst düzey atama gerçekleşti. 30 yılı aşkın deneyimiyle havacılık ve uzay sanayii sektöründe başarılı işlere imza atan Temel Kotil, 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla Çalık Enerji’nin CEO’luk görevini üstlendi. Kotil, son olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Temel Kotil, 1986’da ABD Michigan Üniversitesi’nin Uçak Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını, 1987’de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. 1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde havacılık ve ileri kompozit laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapan Kotil, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet verdi ve aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı görevlerinin ardından 2003 yılında THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı. 2005 – 2011 yılları arasında THY Teknik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010 – 2012 yılları arasında Sun Express Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015 – 2023 yılları arasında TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kotil, 2016 – 2024 yılları arasında TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.
Didem Şekerel Erdoğan’a yeni görev
Didem Şekerel Erdoğan, NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü görevine ek olarak yeni sorumluluğunda Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki 40’tan fazla ülkeyi kapsayacak şekilde, kıtalar arası geniş bir sorumluluk üstlendi. Erdogan, yeni sorumlulukları kapsamında; NielsenIQ’nun EEMEA e-ticaret ekiplerine de liderlik edecek ve stratejilerine yön verecek.
WAT Mobilite & WAT Motor’un Genel Müdürü
Alp Karahasanoğlu oldu
Alp Karahasanoğlu, 1 Ağustos itibarıyla Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren WAT Mobilite & WAT Motor Genel Müdürlüğü görevine başladı. 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Karahasanoğlu, mezuniyetinin ardından kariyerine Arçelik’te başladı ve çeşitli pozisyonlarda görev aldı.
2016’da Kurutucu & Elektrik Motorları Ürün Direktörü, 2019’da Pişirici Cihazlar Ürün Direktörü, 2021’de Arçelik Global’de Tedarik Zinciri Kıdemli Direktörü olarak görev yaptı. 2022’den itibaren Beko’da Satın Alma Kıdemli Direktörü olarak çalıştıktan sonra, WAT Mobilite & WAT Motor Genel Müdürü olarak atandı.
Aktif Bank’ta Yetenek ve Gelişim Grubu Kerem Özşen’e emanet
Türkiye’nin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyet gösteren Aktif Bank’ın, yeni Yetenek ve Gelişim Grup Başkanı Kerem Özşen oldu. İnsan kaynağının en değerli kaynak olduğuna inanan ve bu değeri yükseltmeye yönelik uygulamaları ile dikkat çeken Aktif Bank’ta, Yetenek ve Gelişim Grup Başkanlığı görevine Kerem Özşen getirildi.
İş hayatına 2002 yılında bankacılık sektöründe başlayan Kerem Özşen; on yıl boyunca özel bankacılık, perakende bankacılık ve insan kaynakları alanlarında çalıştı. 2012 yılında farklı bir sektöre geçiş yaparak elektrik-elektronik alanında kariyerini sürdüren Özşen; Türkiye, Orta Doğu, Afrika- Avrupa bölgelerinde ve İstanbul, Dubai, Frankfurt’ta İK Direktörlüğü görevlerini yerine getirdi. 2022–2023 yıllarında ise Türk sermayeli bir fintech girişiminde İK Direktörlüğü ve Yönetim Kurulu üyeliği yapan Kerem Özşen, yarı zamanlı olarak da yüksek lisans öğrencilerine koçluk ve eğitim danışmanlığı verdi. 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla Özşen, Aktif Bank’ın Yetenek ve Gelişim Grubuna liderlik edecek.
Gülşah Alakuş, Takeda Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğüne atandı
Takeda’nın küresel düzeyde geliştirdiği tedavi yöntemlerini Türkiye’deki hastalarıyla buluşturan Takeda Türkiye’nin kadrosuna Gülşah Alakuş katıldı.
İş hayatına 1999 yılında Turkcell’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Gülşah Alakuş, aynı yıl Digiturk’e geçerek 2007 yılına kadar İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yaptı. İlaç sektöründeki kariyerine 2007 yılında Wyeth’te başlayan Alakuş, daha sonra Pfizer, Polpharma ve Alexion’ın İnsan Kaynakları süreçlerinde farklı kademelerde görev aldı. Küresel organizasyonların İnsan Kaynakları süreçlerinin yerelde yönetimi, bölgesel yönetimler, değişim yönetimi ve kültür çalışmaları gibi alanlarda uzmanlaşan Alakuş, Alexion Türkiye’deki kariyeri süresince İnsan Kaynaklarının yanı sıra Kurumsal İletişim süreçlerine de liderlik etti. 2023 yılında Takeda’ya transfer olan ve Takeda İnsan Kaynakları alanında bölgesel yönetim sorumluluğu üstlenerek, Kazakistan, Rusya, Belarus ve Türkiye’nin İnsan Kaynakları stratejilerini geliştirmekte görev alan Alakuş Temmuz ayı itibariyle Takeda Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne atandı.
Gülşah Alakuş, İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra London School of Economics and Political Science’ta yüksek lisans eğitimini MBA üzerine tamamladı. Eğitim ve gelişimine, Academy of Executive Coaching enstitüsünden yönetici koçluğu, takım koçluğu ve Gestalt koçluğu programları alarak devam etti ve yönetici koçluğu alanında EMCC Derneği’nden akredite koçluk ünvanı kazandı.
SAHA’nın yeni direktörü Serra Yentürk oldu
Türkiye güncel sanatını dünyada tanıtma misyonuyla 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren SAHA’nın üçüncü direktörü Serra Yentürk oldu. Çelenk Bafra’nın Şubat ayında görevinden ayrılmasının ardından İnterim Direktör olarak görev alan Yentürk, Yönetim Kurulu’nun kararıyla SAHA’nın üçüncü döneminin direktörü olarak atandı.
SAHA Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı “Serra’nın sanat camiası ve meslektaşlarıyla el ele vererek bugünümüzü ve geleceğimizi her gün yeniden sorguladığımız bu dönemde bizleri güncel sanatı yeniden düşünmeye iteceğine, yeni sorulara kapı açacak projeleri teşvik edeceğine, ekibimizi ve üyelerimizi harekete geçirerek SAHA’yı daha da ileriye taşıyacağına inancım tam” dedi.
Bafra’nın görevinden ayrılmasından sonra SAHA Yönetimi, pozisyon için bir arama komitesi kurup açık çağrı yapmıştı. Haro Cümbüşyan’ın başkanlığında Aslı Meral Atay, Berna Tuğlular, Felekşan Onar, Saruhan Doğan ve Füsun Eczacıbaşı’nın katıldığı komite başvuruları değerlendirdikten sonra oy birliği ile Serra Yentürk’ü SAHA’nın yeni direktörü olarak Yönetim Kurulu’na aday göstermeye karar verdi. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile Yentürk SAHA’nın üçüncü dönem direktörü olarak atandı.
Tarek Daouk, Dentsu’nun Türkiye’yi de kapsayan MENAT Bölgesi CEO’su ve Merkle SEMENAT Başkanı olarak atandı
Dentsu, yeni oluşturulan Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinin CEO’luk görevine Tarek Daouk’un atandığını duyurdu. Yeni göreviyle dentsu’nun Türkiye operasyonlarına liderlik edecek olan Tarek Daouk, şirketin bölgedeki etkisini artırmak amacıyla MENAT bölgesi için entegre büyüme stratejisine ve iş uygulamalarına yön verecek.
Aynı zamanda Merkle Güney Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (SEMENAT) Başkanı olarak da atanan Tarek Daouk bu görevinde, dentsu’nun dönüşüm gündemini uygulamak için bu bölgelerle iş birliği yapacak ve geniş bir coğrafyada CXM Uygulamasına liderlik edecek. Daouk, dentsu’nun önemli büyüme pazarlarında, müşterilerine dijital dönüşüm sağlamak için veri odaklı deneyimleri ve sınıfının en iyisi teknolojileri kullanarak deneyim dönüşümünü yaygınlaştırmaktan sorumlu olacak.
İş dünyasında geçtiğimiz hafta gerçekleşen atamaları incelemek için TIKLAYIN!