Veri ihlalinin bedeli ortalama 2,4 milyon dolar!
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki şirketler içeriden tehditlerle karşılaştığında dış saldırılara çok daha az odaklanıyor. Şirketlerin dış saldırılara karşı hazırlıksız olması ise onları veri ihlalleriyle karşı karşıya bırakıyor. Öyle ki şirketlerin yüzde 60’ından fazlasının son 1 yılda en az 1 kez veri ihlali mağduru olduğu görülüyor. Araştırma sonuçları doğrultusunda siber saldırıların maliyetlerinin küresel çapta 2,4 milyon dolara kadar ulaştığına dikkatleri çeken Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin önlem almaz ise bu maliyetlerinin giderek artacağını aktarıyor.
Şirketlerin içeriden tehditlere çok fazla odaklanmasıyla gözden kaçırdığı dış saldırılar büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmalarına sebep oluyor. Veri ihlali, çalınan verilerin kötü amaçla kullanılması gibi kötü amaçlı siber saldırılar, itibar ve maddi kaybı da beraberinde getiriyor. Forrester Research’ün son araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 60’ından fazlasının son 1 yılda en az 1 kez veri ihlali mağduru olduğu raporlandı. Araştırma sonuçları içerisinde siber saldırıların maliyetlerinin de küresel çapta 2,4 milyon dolara kadar ulaştığı bilgisine dikkatleri çeken Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketleri gerekli önlemleri almaları ve yatırımlarını siber güvenliklerini artırmaya yönlendirmeleri konusunda uyarıyor.
Kötü amaçlı siber saldırılara hazırlıklı olmayan şirketleri ne bekliyor?
Günümüzde kötü amaçlı siber saldırıların büyük oranda artış gösterdiğini ve siber saldırıların gittikçe karmaşık hale geldiğini dile getiren Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, yapılan araştırmaya göre siber saldırı maliyetlerinin şirketlerin coğrafi konumuna ve gerçekleşen saldırının büyüklüğüne göre değişiklik gösterdiğine dikkatleri çekiyor. Saldırıların en çok veri ihlali üzerine odaklandığını aktaran Tursun, şirketlerin siber saldırılara hazırlıklı olmamaları durumunda ortalama 3 milyon dolara ulaşabilecek maliyetler ile karşı karşıya kalabileceklerini aktarıyor. “Şirketler için atlatılan her bir siber saldırı bir diğerinin habercisidir” açıklamasında bulunan Gürsel Tursun’a göre, gerekli önemler alınmaz ise her bir saldırı sonrası maliyetlerin gittikçe artması bekleniyor.
Siber tehditler sadece harici hackerler değil!
Kötü amaçlı siber saldırılar farklı kategorilere ayrılmış olsa da şirketler ana tehdit kaynağı olarak ezici bir çoğunlukla harici saldırganlara odaklanıyor. Küresel olarak, şirketlerin neredeyse yarısı dış saldırıları en büyük tehditleri olarak görüyor, ancak gerçekte, olayların yalnızca üçte biri dış aktörlerden kaynaklanıyor. “Şirketlerin olaylara müdahale ve yönetim yeteneklerini ölçmeye odaklanması ve zaman içinde gelişmek için metrikleri kullanması gerekiyor” açıklamasında bulunan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber saldırı savunma stratejisini geliştirmek isteyen şirketler için altyapı güçlendirmeleriyle birlikte zayıf noktaların belirlenerek gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin altını çiziyor.