LinkedIn’de ücretli ve ücretsiz işe alım araçları arasındaki farklar
LinkedIn’de firmanız için en iyi yetenekleri bulmanın, dikkatlerini çekmenin ve işe almanın birçok yolu var. Bu yazıda, yöneticilerin ve işe alım görevlilerinin doğru adayları daha hızlı bir şekilde bulmak için kullandığı en iyi ücretli ve ücretsiz özellikleri sizler için derledik.
İşe alım sürecinde ilk aşama adaylara firmanızın tanıtımını yapmak ve açık iş ilanlarından haberdar olmalarını sağlamak olacaktır.
- Firmanızın tanıtımını yapmak için ücretsiz olarak bir LinkedIn sayfası oluşturabilir ya da daha profesyonel bir görünüm için ücretli bir hizmet olan Şirket Kariyer Sayfası oluşturma seçeneğini düşünebilirsiniz.
- İş ilanlarınızı görünür kılmak için ücretsiz olarak işin detaylarını paylaştığınız bir içerik hazırlayarak kendi profilinizden yayınlayabilir ya da ilan hakkı satın alarak LinkedIn iş ilanları sekmesinde adayların ilanınızı görmesini sağlayabilirsiniz.
Firma tanıtımını yaptıktan ve iş ilanlarınızı yayınladıktan sonra sıradaki adım en iyi eşleştirmeyi yakalamak için bir sektör analizi yapmak ve aday havuzunu seçtiğiniz kriterleri kullanarak daraltmak olacaktır.
- Sektör analizini dilerseniz internet üzerinden genel bir arama yaparak kendi çabalarınızla yapabilir, bir rapor oluşturabilirsiniz ya da LinkedIn’in ücretli olarak sunduğu LinkedIn Yetenek Rapor’larına ulaşarak seçtiğiniz sektör için kapsamlı analizlere ulaşabilirsiniz.
- Aday araması yaparken LinkedIn’de ücretsiz olarak lokasyon, sektör ve mevcut iş gibi 6 farklı kriterde arama yapabilirken Recruiter araçlarından birini satın almanız halinde 40+ kriterde aday araması yapabilirsiniz.
Aday araması yaptıktan ve doğru aday profillerine ulaştığımızdan emin olduktan sonraki adım da adaylarla iletişime geçmek ve görüşme sürecini yönetmek olacaktır.
- LinkedIn’de ücretsiz olarak sadece kendi ağınızda bulunan adaylara mesaj atabilirsiniz, eğer Recruiter ya da Recruiter Lite kullanıyorsanız Inmail uygulaması ile aylık belirli sayılar çerçevesinde bağlantınız olmayan adaylara da mesaj atma hakkına sahip olabilirsiniz.
- Uygun bulduğunuz adayları kendi oluşturduğunuz listelerde tutabilir ve e-posta yoluyla bu listeleri ekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz; LinkedIn Recruiter araçlarından birini kullanıyorsanız olumlu adayları oluşturduğunuz proje listelerine ekleyebilir, bu listeleri takım arkadaşlarınızla platform üzerinden paylaşabilirsiniz.
Sonuç olarak, iki farklı adayın birbirine benzememesi gibi şirketler ve uygulamaları da birbirine benzemiyor. Sizin ve ekibiniz için işe yarayan bir çözüm, farklı bir sektördeki veya farklı işe alma önceliklerine sahip biri için en iyi çözüm olmayabilir. Burada anahtar, hedeflerinize en iyi nasıl ulaşacağınıza karar vermek ve bunun için gereken araçlara sahip olduğunuzdan emin olmak olacaktır.