Bazı Android mesajlaşma uygulamaları tehlike saçıyor
WhatsApp’ın geçtiğimiz aylarda büyük tartışmalara konu olan gizlilik sözleşmesiyle birlikte tüm mesajlaşma uygulamaları mercek altına alındı. Varsayılan mesajlaşma uygulaması konumunu kısa süreli de olsa kaybeden WhaspApp sakinleri güvenli bir liman aradılar. Konu WhatsApp’ın geri adım atmasıyla tatlıya bağlandı fakat birçok insanın aklında aynı soru kaldı: “Hangi mesajlaşma uygulamaları tehlikeli?” Sorunun cevabı için gelin Kaspersky uzmanlarına kulak verelim.
Kaspersky’nin açıkladığı veriler, Android cihazlardaki mesajlaşma uygulamalarının internet korsanları için önemli bir hedef olduğunu gösterdi.
Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasındaki kimlik hırsızlığı teşebbüslerinin tamamında, Whatsapp yüzde 89,6’lık bir yer kapladı.
Kaspersky’nin atıfta bulunduğu bir araştırmaya göre, mesajlaşma uygulamaları, popüler iletişim aracı olarak sosyal medya platformlarının yerini alıyor. Önümüzdeki yıllarda da bu trendin devam etmesi bekleniyor.
Siber suçluların kimlik hırsızlığı için bu uygulamaları hedef alması sürpriz değil. Popülerlik arttıkça, birçok mesajlaşma uygulamasında, saldırganların işini kolaylaştıracak yeni özellikler devreye alınıyor.
En tehlikeli Android mesajlaşma uygulamaları
Yukarıda bahsedildiği gibi, zararlı bağlantıların en çok görüldüğü mesajlaşma uygulaması Whatsapp. Listenin devamı ise şu şekilde:
- Telegram, yüzde 5,6,
- Viber, yüzde 4,7,
- Google Hangouts yüzde 1’den az
Kaynak: Gıda Hattı
2021’de mobil uygulamalara yapılan harcama rekor seviyeye ulaştı