Microsoft’a sinirlenen Elon Musk kendi bilgisayarını mı yapacak? | Son 24 saatin gündemi
Yeni aldığı bilgisayarda Windows’u kullanmak isteyen Elon Musk, Microsoft hesabı oluşturmak zorunda kalınca isyan etti. Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımda Microsoft’u eleştirerek “Bu hiç hoş değil” dedi.
Zira Microsoft, uzun süredir Windows kurulumu sırasında kullanıcılardan bir hesap oluşturmasını zorunlu tutuyor.
Musk’ın paylaşımı kısa sürede büyük ilgi gördü ve birçok kullanıcı Musk’a hak vererek Microsoft’u eleştirdi. Bir kullanıcı, “X dizüstü bilgisayar zamanı. Buna X machina diyelim.” şeklinde bir yorum yaptı. Musk ise yanıt olarak “Kendi dizüstü bilgisayarımı yapmalıyım. X laptop yakında geliyor mu?” sorusunu bıraktı.
Çalışma saatleri kısalıyor mu? Bakanlıktan ilk açıklama geldi!
Dünyada uygulaması gitgide artan 4 gün çalışma sistemi ve çalışma saatlerindeki azalma gündemdeki yerini korumaya devam ederken hükümetin haftalık çalışma saatlerini düzenlediği iddia edilmişti. İddialar haftalık çalışma saatinin 35-40 saat olacağı yönündeydi…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan sosyal medyada hızla yayılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirten bakan, kendilerinden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan hiçbir iddianın ciddiye alınmamasını rica etti.
Google Pay’e veda, Google Wallet’a merhaba!
Google, 2018 yılında kullanıma sunduğu Google Pay’in fişini çekiyor. ABD’deki kullanıcılar için 4 Haziran 2024 tarihinden itibaren Google Pay kullanımı sona erecek. Şirket, Google Pay ile sunduğu tüm ödeme ve kart saklama özelliklerini Google Wallet’a taşıyor.
Aslında Google Wallet’ın, Google Pay’den 5 kat daha fazla kullanılıyor olması ve ehliyet, kimlik gibi birçok ek özelliği de bünyesinde barındırıyor olması göz önüne alındığında verilen bu kararın da isabetli olduğunu söylemek mümkün.
Yıllar önce Google Pay, Android Pay ve Google Wallet’ı birleştirmek için ortaya çıkmıştı. Fakat Android Pay ortadan kalkmasına rağmen bu birleşme tam olarak gerçekleşmemişti. Şimdiyse Google Pay’in aradan çekilmesiyle her şey Google Wallet’ta birleşiyor.
Dizilerde kızıl kutuplaşma
Eli kalem tutan herkes bilir ki güçlü hikaye için gerçek bir “çatışma” gerekir. Yeşilçam döneminden hatırladığımız zengin kız-fakir oğlan, Baba serisinden bu yana tüm dünyada iyi mafya-kötü mafya, dürüstler-düzenbazlar ve daha niceleri… Oysa buna karşın ülkenin en gerçek çatışmalarından biri yılardır “halının altında” duruyordu: Muhafazakarlar ve Sekülerler…
Pandora’nın Kutusu 2020’de “Bir Başkadır” ile açıldı! Ardından birkaç yıl sonra Kızılcık Şerbeti reytinglerde zirveye ambargo koydu. Görünen o ki bu çatışma ve “tanışma” bir süre daha ekranlarda ve gündemde yer edecek. Peki dizi sektöründe yaşanan bu dönüşüm bizlere ne anlatıyor? Tüm bu hikayeler toplumun bunca kutuplaştığı günlerde birleştirici bir rol mü üstleniyor yoksa kutuplar daha mı kalabalıklaşıyor?
Hepsi ve daha fazlasının yanıtlarını okumak için TIKLAYIN!
İbrahim Selim ile “bir ihtiyaç ve tedavi olarak mizah…”
Görüş birliklerinin ve ayrılıklarının, tüketim yapılan alanların, içeriklerin ve teknolojinin yetkinliklerinin artmasıyla birlikte hem Türkiye’de hem de dünyanın geri kalanında mizah anlayışı dönüşüyor. Linç kültürünün kol gezdiği, bugün canımız olanın yarın kapı dışarı edildiği ekranlarda ise başarılı olarak tanımlanmak çok ince bir dengeyi gerektiriyor. Bu nedenle, tüm bu değişimlerle birlikte ait hissettiği sosyoekonomik, politik ve daha nice grup fark etmeksizin herkesin ilgisini ve sevgisini toplayan bir sanatçıyla bir araya gelmek bizim adımıza iyice önemli hale gelmişti, sohbet sonrası da zevk oldu…
İbrahim Selim ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN!