
Instagram hikayelerine beğeni yağmuru geliyor! – Son 24 saatin gündemi
Hiç bitmeyen rekabet: En sevilen sosyal medya platformları hangileri?
Piper Sandler’ın 10.000 Amerikalı genç ile gerçekleştirdiği “Taking Stock With Teens” anketi sonuçları yayınlandı. Ankete göre gençlerin en çok vakit geçirdiği sosyal medya platformu yüzde 84 ile Instagram olurken Facebook, yüzde 27 ile en az tercih edilen oluyor.
En çok tercih edilen diğer uygulamalar ise yüzde 77 oranla Snapchat ve yüzde 73 oranla TikTok olduğu belirlendi. Bir uygulamanın çok kullanılması, en çok sevildiği anlamına gelmiyor tabii ki. Ankette en sevilen uygulama sorulduğunda; Snapchat’in yüzde 35 ile en çok sevilen uygulama oldu. Facebook ise yüzde 2 ile bu sıralamada da en sonda yer aldı. Bu arada TikTok yüzde 30 ile ikinci sıraya yerleşirken Instagram yüzde 22 ile en çok sevilen üçüncü uygulama oldu.
Lewis Hamilton Twitter’da fark attı
Tüm 2021 F1 sezonu (8 Mart 2021 – 7 Ekim 2021) boyunca Twitter verileri, Lewis Hamilton’ın Türkiye’de en çok konuşulan F1 sürücüsü olduğunu gösteriyor. Pistte rekorlar kırmaya devam eden Hamilton, kendisini son derece yetenekli Hollandalı sürücü Max Verstappen ile F1 şampiyonluğu için büyük bir mücadelenin içinde buldu. Hamilton’ın kokpitteki rekabetçiliği ve pist dışındaki liderliği bu sezon Türk taraftarlar arasında güçlü bir yankı uyandırdı. Hamilton dışında en çok konuşulan sürücüler ise 2. Max Verstappen, 3. Sebastian Vettel, 4. Charles Leclerc ve 5. Fernando Alonso oldu.
Takımlar arasında Türkiye’de Twitter’da en çok konuşulan takım MercedesAMG olurken, onu McLaren, Red Bull Racing Honda ve Scuderia Ferrari izledi. Sezon boyunca en çok kullanılan hashtag #F1 ve #Formula1 olurken, onu yarış hakkında en çok Tweetlenen #AzerbajianGP takip etti.
Time’ın 11 yıl önceki Facebook kapağı bugün çok değişti!
Time bugün Facebook hesabı üzerinden yeni kapağını paylaştı. “Facebook asla kendini düzeltmeyecek” açıklamasıyla paylaşılan görselde uygulamanın gözden çıkarıldığı görülüyor. 11 yıl önceki kapağa döndüğümüzde ise çok farklı bir tablo var. Geleceği şekillendirecek insanlardan biri olarak yer almıştı Mark Zuckerberg…
Time’da yayınlanan kişisel özerkliğin gözetim kapitalizminin baskısı altında olduğunu belirten bir makale de bugünkü Facebook görünümü hakkında, “Facebook ne zaman değişim baskısı ile karşı karşıya kalsa, kulağa yararlı gelen ama olmayan bir şey yapıyor” diyor.
Instagram hikayelerine beğeni yağmuru geliyor!
Instagram’ın hikayeler kısmında kullanıcılar şu an yalnızca emojilerle reaksiyon gösterebiliyor. Ancak platform belli ki sadece beğenisini belirtmek isteyen kullanıcılar için de kolları sıvadı ve beğeni butonu denemesi yapmaya başladı.
Yeni özellik Alessondro Paluzzi’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.
Sosyal medya uygulamaları araştırmacısı Alessandro Paluzzi, Twitter hesabı üzerinden bu deneme ile ilgili ekran görüntüsünü paylaştı. Ancak bu ekran görüntüsü Instagram hikayeler için beğeni butonu denemesi yapıldığı dışında bir bilgi de sunmuyor.
XCO’21: “Deneyim değişmedi dönüştü!”
Türkiye’de UX, CX ve EX kavramlarına odaklanan ilk ve tek etkinlik olan Deneyim Tasarımı & Yönetimi Zirvesi XCO’21, 6 Ekim’de deneyim tasarımı dünyasının en iyilerini bir araya getirdi! Hilton Bomonti’de gerçekleşen zirve fiziki katılımcıların yanı sıra canlı yayınlarla binlerce kişiye ulaştı.
XCO’21 6 Ekim tarihinde Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleşti. Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen ve Deloitte Türkiye Danışmanlık Lideri Hakan Göl’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik boyunca birbirinden değerli konuşmacılar içgörülerini katılımcılarla paylaştı. Deneyim ve içgörüyü bir araya getiren zirve; “Deneyimin Kalbi”, “Deneyim Aklı”, “Deneyimde Dönüşüm”, “İleri Deneyim Teknolojileri”, “Deneyim +” ve “Özel Deneyim Uygulamaları” olmak üzere altı ana bölümden ve 17 alt başlıkta kurgulandı.
Zirve, pandemi kurallarına uygun olarak 400’ün üstünde katılımcıyı ağırladı. Canlı yayınlarla binlerce kişiye ulaşan etkinlik katılımcılara deneyim oldu bir gün yaşattı. Zirvenin merakla beklenen deneyimlerinden biri olan Koku Atölyesi’nde katılımcılar, MG International Fragrance Company tasarladığı workshop’ta kendi parfümlerini yapma şansı bulurken PulpoAR ile artırılmış gerçekliğin ezber bozan etkisini de deneyimleme şansı yakaladı….
XCO’21’in ardından, saat 20.00’de başlayan A.L.F.A. Awards Ödül Töreni’nde ise “Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Markalar”, “Customer Brands” olarak ödüllerine kavuştu.
Bu yıl zirvenin Ana Destekçisi Yapı Kredi olurken Küresel Deneyim Destekçisi Havas CX İstanbul oldu. Deneyim tasarımı alanındaki en güncel gelimlerin konuşulduğu zirvenin diğer destekçileri ise şöyle sıralanıyor: Turkcell, Shell, Vestel, MediaMarkt, Domino’s, İyzico, SabancıDx, Menarini, Kahve Dünyası, Pozitera, Bir Adım Sağlık, Teleperformance MG International Fragrance Company ve Playable Factory. Karnaval Medya Grubu, Bundle ve Sistem9 ise XCO’21’in medya destekçileri arasında yer aldı.
Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)
1 | İsmail Küçükkaya |
2 | Aleyna Tilki |
3 | #EceRonayYalnızDeğildir |
4 | Osman Öcalan |
5 | Alaattin Çakıcı |
6 | Mahkeme |
7 | Cem Yılmaz |
8 | Tügva |
9 | #AcilOnlineEgitim |
10 | Ateizm NedenPatladı |
Dünün en çok arananları neler oldu? (Google Trends)
1 | Anayasa’nın ilk 4 maddesi |
2 | Diego Rossi |
3 | NFT nedir |
4 | İdo Tatlıses |
5 | Yasemin Şefkatli |
6 | Rebiülevvel ayı |
7 | 3600 ek gösterge NEDİR |
8 | 3600 ek gösterge nedir |
9 | Newcastle United |
10 | Berfu Yenenler |