
TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi için ilk adım atıldı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Kocaeli’nin Darıca ilçesinde inşa edilecek 50 odalı yeni huzurevinin temelini attı. 26 Nisan 2025 Cumartesi günü düzenlenen törene, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Munyar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, çok sayıda TGC üyesi ve Darıca halkı katıldı.
Bağışlarla hayata geçirilecek olan TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi, hem gazetecilere hem de desteğe ihtiyaç duyan yurttaşlara hizmet sunacak. Yeni huzurevi, TGC’nin Darıca’daki kendi arazisi üzerinde 50 oda kapasitesiyle inşa edilecek. Aynı alanda daha önce 1993 yılında açılan ve 22 yıl boyunca hizmet veren eski huzurevi, depreme karşı güvenlik riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Şimdi ise aynı yerde modern bir yapı olarak yeniden hayat buluyor.

Açılış töreninde konuşan TGC Başkanı Vahap Munyar, “Yönetim Kurulu olarak üyelerimize karşı sorumluluğumuzu yeni bir huzurevi inşaatına başlayarak yerine getiriyoruz. Gazetecilik mesleğinin getirdiği zorluklar, gazetecilerin aldığı ücretlerin yetersizliği meslektaşlarımızın yaşlılık dönemini hak ettikleri gibi geçirmelerine engel olabiliyor. Birçok meslektaşımız barınma sorunu yaşıyor. Huzurevi yapılmadan ismini bekleme listesine yazdıran birçok gazeteci var. Bu nedenle hedefimiz 1,5 yıl içinde huzurevini tamamlayarak hizmete sunabilmek Huzurevimiz daha önceki gibi deniz kıyısındaki arsasına yapılıyor. Darıca sakinleri için de huzurevinin ne kadar önemli olduğunu, huzurevinin ne kadar çok sahiplenildiğini bir önceki huzurevi döneminden biliyoruz. Hayırseverlerin bağışlarıyla yapacağımız huzurevinin temel atma törenini bu duygularla gerçekleştiriyoruz. Huzurevini ikinci kez yaptıracağımız arsayı 1993 yılında sağlayan dönemin TGC yöneticilerine, Kızılağaç ailesine, Şükrü Taşdelen’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Huzurevinin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz”
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise törende şunları söyledi: “TGC Başkanımıza, Genel Sekreter Sibel Güneş’e, yönetim kurulu üyelerine, bu anlamlı projeyi başlattıkları için teşekkür ediyorum. Her bayramda huzurevini ziyaret edip büyüklerimizin hayır duasını almayı istiyoruz. Bundan sonraki süreçte TGC ile iş birliğimiz sürecek. Huzurevinin bir an önce tamamlanmasını büyük bir özlemle bekliyoruz.”
TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin sadece gazetecilere değil, yurttaşlara da dönük önemli hizmetler verdiğine işaret etti ve ekledi: “Türk basınını hafızası olan TGC Basın Müzemiz İstanbullulara hizmet eden bir kültür varlığı. Darıca’da yaptıracağımız huzurevi de Darıca’nın sosyal hayatının çok kıymetli bir parçası olacak.”

Törende konuşan TGC Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen ise “Ben huzurevinde yaşayan bir çok meslektaşımı ve arkadaşımı düzenli olarak ziyaret ediyorum. Huzur evlerinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Kamu yararına çalışan bir dernek olan TGC’nin bu çok kıymetli projeyi en kısa sürede tamamlamasını ve açılış töreninde de birlikte olmayı diliyorum” diye konuştu.