The Good Wild: Geleceğin Gıdası’na ilk yılında ödül yağmuru
İlhamını geleneksel inovasyondan ve Anadolu’nun zengin kültüründen alan The Good Wild, geçtiğimiz günlerde uluslararası arenada iki önemli ödül daha kazanarak geleceğin gıdası olma yolunda hızla ilerliyor.
Gıda alanında yıllardır süren bir tutku ve azimle çalışan Dilara Koçak’ın Kurucu Ortaklığını üstlendiği The Good Wild, yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde bitki bazlı protein ve filizlendirilmiş fermente baklagillerle “upgraded food” kategorisinde öncülük ediyor. The Good Wild, sektörde ilk yılını geride bırakırken toplamda 8 uluslararası ödül kazanmıştı…
Gıdanın geleceği için beslenme kültüründe köklü bir değişim yaratma misyonuyla yola çıkan The Good Wild, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor ve bu başarıyla ülkemizi global bir örnek haline getiriyor. Anadolu’nun kültürel zenginliklerinden ilham alarak kurulan marka, ilk olarak Londra’da düzenlenen Uluslararası Tipografi Ödülleri 2024 (ISTD)’te, Eda Gündüz tarafından tasarlanan kreatif çalışmaları “Mükemmellik Sertifikası”na layık görüldü.
The Good Wild ikinci yılına girerken ise İngiltere’deki saray sofrasında ödül alarak başarısını pekiştirmeye devam etti. Marka, Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “3. Gıda İnovasyon Zirvesi”de ise “Filizlendirilmiş Çıtır Atıştırmalıkları” ile “2024’ün En Yenilikçi Diyet Ürünü” ödülünü aldı.
The Good Wild Temmuz ayında, Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin ilk etki yatırım fonu olan Founder One liderliğinde ilk tur yatırımını tamamladı. Şimdi, global oyuncu olma ve ihracata hazırlanma yolunda ilerleyen marka TÜBİTAK’ın EU destekli Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TUGİP) rol modeli olarak AR-GE çalışmalarına da devam ediyor.
“Hayalini kurduğum markayı kısa sürede dünya ile buluşturmak büyük bir gurur kaynağı”
Dünyada açlığa çare aramak için çıktığı yolda bu ödüller için bir açıklama yapan Dilara Koçak ‘’Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bu güzel haberleri paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu ülkenin okullarında eğitim almış ve kültüründen çok şey öğrenmiş bir beslenme uzmanı olarak, hayalini kurduğum markayı gerçeğe dönüştürmek ve kısa sürede dünya ile buluşturmak, benim için büyük bir gurur kaynağı. Bir kadın olarak Cumhuriyetimize ne çok şey borçlu olduğumu biliyorum ve borcumu çalışarak, üreterek ve paylaşarak ödemeye devam edeceğim’’ dedi
Sadece üretmekle kalmayan aynı zamanda dünya vizyonunda pazarlama çalışmaları da yapan Dilara Koçak The Good Wild’ı yakın gelecekte başta Avrupa olmak üzere en önemli gurme marketlerin raflarına da taşımayı hedefliyor…