Her dört tüketiciden üçü sipariş ettiği üründen pişmanlık duyuyor. Peki o ürünlere ne oluyor?
İnternetten satın alınan ürünler dolabın kenarında toz toplamaya mahkum mu? Yeni bir araştırma tüketicinin çevrimiçi alışverişlerinin büyük çoğunluğundan pişmanlık duyduğuna işaret ediyor. Fakat görünen o ki pişmanlıkla başa çıkmanın yolu iade değil. Veriler, tüketicinin bu ürünleri bir daha asla göremeyecekleri bir yere sakladığını gösteriyor. En azından uzun bir süre… Peki tam olarak neden pişman oluyorlar? Alışveriş isteğini tetikleyen ne? Sarhoşken ne tür alışverişler yapılıyor? Tüm yanıtlar OnePoll tarafından gerçekleştirilen araştırmada…
Slickdeals adına OnePoll’un ABD’de 2.000 tüketicinin katılımıyla yürüttüğü bir araştırma, her dört tüketiciden üçünün (yüzde 74) internet üzerinden sipariş ettiği ürünlerden pişmanlık duyduğunu gösteriyor. Bazı yaygın pişmanlıklar arasında, ürünün beklenenden daha az değerli olduğu (yüzde 39), beklendiği kadar sık kullanılmadığı (yüzde 34) ve ilk etapta çok fazla para harcandığı (yüzde 32) sayılabilir.
Ankete katılanların çoğu, alışveriş deneyimlerini iyi reklamlara (yüzde 43), ucuz fiyatlara (yüzde 43) ve beğendikleri renkte olması da dahil olmak üzere bulunabilirliğe (yüzde 42) bağlıyor.
Araştırma sonuçları insanların yüzde 73’ünün hali hazırda sevmedikleri 15 ürüne sahip olduğunu kaydediyor. Bu talihsiz satın alımlar, kullanımları sırasında çok erken bozulan elektronik cihazları, tam olarak uymayan giysileri, sahte spor ayakkabıları, rahatsız edici evcil hayvan yataklarını ve hatta uygun olmayan yüz maskelerini içeriyor. Ayrıca, araştırmaya katılanların neredeyse yarısı (yüzde 45) talihsiz çevrimiçi alışverişlerini bir daha asla göremeyecekleri bir yere sakladıklarını itiraf ederken; yüzde 40’ı bu eşyaları tanıdıklarına hediye etmeyi, yüzde 39’u ise iade etmeyi tercih ediyor.
Yaklaşık 10 kişiden altısı sarhoşken çevrimiçi alışveriş yaptıklarını itiraf ediyor ve sarhoş alışveriş yapanların yüzde 83’ü genellikle “aptalca veya anlamsız” olarak tanımladığı bir şey satın alıyor.
Sipariş ettikten sonra unutulan ürünler…
Ortalama olarak katılımcıların her biri geçen yıl unuttukları sekiz ürün sipariş ettiğini belirtiyor. Neredeyse her 10 kişiden dokuzu (yüzde 88) siparişleri nihayet geldiğinde şaşırdığını ifade ediyor. Hatta Amerikalıların yarısından fazlası (yüzde 56) paketi açana kadar ne sipariş ettiklerini hatırlamadıklarını paylaşıyor.
Anket ayrıca, ortalama bir kişinin satın alımla ürün teslimi arasında beş haftalık bir teslimat gecikmesi yaşadığını ortaya koyuyor.
Öte yandan, her beş kişiden üçü, teslimat sırasında gizemli bir şekilde kaybolan veya çalınan bir paketi olduğunu belirtiyor. Teslimatı geciken müşterilerin yüzde yetmiş ikisi, bunu umursamadıklarını ve beklemenin genellikle buna değer olduğuna inandıklarını söylüyor.
Kuş sepete girdi: Twitter yeni alışveriş özelliğini Dior’la test ediyor