
Türkiye’nin ilk interaktif senfonisi, Vodafone’un Zirvesi’nde!
Vodafone, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye’nin ilk interaktif mobil dijital senfonisine imza atmaya hazırlanıyor.
Vodafone, senfoniye cep telefonlarıyla katılacak dinleyicileri sahnedeki performansın bir parçası haline getirecek. Zirvede ziyaretçilere, üç boyutlu yazıcıdan basılarak yaratılan kıyafetleri dijital ortamda deneme ve normal şartlarda sadece duyulabilen müziği görme imkânı da sunulacak.
“Dijital Dönüşüm’ün parçası ol” temasıyla 15 Mart Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde; 13 konuşmacı 11 farklı oturumda iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim ve spor gibi alanlarda dijitalleşmenin hayatımızı nasıl değiştirdiğini anlatacak.
4 binden fazla davetlinin ve yaklaşık 40 bin online izleyicinin takip etmesinin beklendiği zirve, birey ve kurumları dijitalleşmenin dönüştürücü gücüyle tanıştırmayı hedefliyor.
Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında gerçekleşecek Türkiye’nin ilk interaktif mobil dijital senfonisinin Tasarım danışmanlığını Arzu Kaprol, sanat yönetmenliğini Mercan Dede ve Ouchhh, hikâye anlatıcılığını ise Şebnem Ferah’ın üstleniyor.
“Hayal kurmaya cüret et” temalı dijital senfoni, Borusan Quartet tarafından icra edilecek. Dinleyicilerin akıllı telefonlarıyla interaktif olarak katılacağı dijital senfonide, drone (insansız hava aracı) ve yüz izleme gibi en yeni dijital teknolojiler kullanılırken, eşzamanlı olarak ışık gösterisi de yapılacak. Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde ayrıca, ziyaretçilere fuaye alanında dijital perakende deneyimi yaşatılacak ve müziği görme imkânı sunulacak.
Ebru Özgüç: “Dijital etkileşim markayı pozitif etkiliyor”
Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ebru Özgüç, Dijital Dönüşüm Zirvesi ile ilgili: “Dijital Dönüşüm’ü birey ve kurumlar gerçekleştirecek. Bu süreçte bizi her anında etkileşimin olduğu, dijital deneyimlerle dolu bir gelecek bekliyor. Günümüzde, etkileşim, dijitalleşmeyle birlikte daha da güçlenerek hemen her sektörde ezberleri bozuyor. Müşterilerin pazarlama ya da satış aktivitesine dahil edilmesiyle birlikte marka metriklerinde de önemli ölçüde pozitif değişim gözlemleniyor. Sıradan izleyiciyi aktif bir katılımcıya dönüştürerek iletişim sürecini bir adım ileriye götürmek mümkün. Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, biz de dijitalleşmenin olanaklarını kullanarak müşterilerimize benzersiz bir deneyim sunmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, müşteriye ve ihtiyaca özel, kişiselleştirilmiş çözümler sunarken etkileşimi de en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanından dijitalleşmenin ve dijital etkileşimin uzman isimlerini bir araya getireceğimiz Dijital Dönüşüm Zirvesi ile birey ve kurumlara dijitalleşme konusunda ilham verecek öyküleri paylaşmak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında, zirve kapsamında düzenleyeceğimiz dijital senfoni Türkiye’de bir ilk olacak. Sahnede gerçekleşecek görsel ve işitsel şova misafirlerimiz de cep telefonlarıyla dahil olacak. Ayrıca, fuaye alanında, katılımcılarımıza üç boyutlu yazıcıdan basılan elbiseleri sanal olarak deneyerek geleceğin perakende dünyasını yaşama imkânı sunacağız” dedi.
Arzu Kaprol: “Hayal etmek, var olan en gerçek şey”
Arzu Kaprol, zirve katılımcılarına yaşatılacak dijital senfoni ve dijital perakende deneyimleri hakkında şöyle konuştu: “Hayal etmenin, var olan en gerçek şey olduğunu hatırlayarak, yaratmayı cesaretlendirmek, hayal edip gerçekleştirmeyi mümkün kılmak için bu şov. Geleceği bugünden dönüştüren, dünyamızın teknolojik gelişimlerinin yanında insan olduğumuzu belki de en çok hayal etme yeteneğimizi hatırlayarak hissedebiliriz. Hayal etmek, cüret etmek, sevmek ve var olduğuna inanmak, dönüştürücü bir şefkatle sahneleniyor. Renkler ve yaşam yeniden var olurken, güçlenerek ahenkle yeni bir yaşam formu yaratıyor. Diğer yandan, geleceğin dünyasını bugünden tasarlarken, gelecekteki perakende deneyimini sıra dışı bir yöntemle oluşturuyoruz. Üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle oluşturulmuş giysimizi farklı doku ve renklerde kendi bedenimizde incelerken aynı zamanda farklı mekân, zaman ve Mercan Dede’nin yarattığı müzik içerikleriyle sıra dışı bir deneyime hazırlanıyoruz.”
Mercan Dede: “Yepyeni bir Yaşam Senfonisi sunmayı planlıyoruz”
Mercan Dede sanat yönetmenliğini üstlendiği Dijital Senfoni ile ilgili: “Mevlana’nın ‘Düne ait söz dünde kaldı bugün yeni bir söz söylemek lazım’ sözü zaman ve mekânın dışında, aslında çok çağdaş, evrenin ve evrenin içindeki insanın yarattığı yaşamın gelişimini anlatan son derece anlamlı ve derin bir perspektifi ifade ediyor. Vodafone ile olan hem vizyon ve hem de gönül birlikteliğimizin ilk adımını geçen yılki ‘Yaşamın Kaynağı’ projesiyle atarken, aslında yaşamın kaynağının kalbi ifade eden ruh, aklı ifade eden bilim ve teknolojinin buluşması olarak kurgulamıştık. Bu yıl bu yaşamın kaynağının sonsuzluğunda artık bugünün insanın önündeki en büyük belki de tek engelin kendisine koyduğu sınırlar olduğu gerçeğinden yola çıkarak varlığımızın hayal gücü sınırlarını teknolojinin bugün bizlere sunduğu imkânları birer enstrüman olarak kullanmak suretiyle yarattığımız dijital bir senfoni ile bir, belki de birkaç adım ileriye götürmeyi hedefledik. Bu senfoni, sadece sesler ve görselliğin değil, aynı zamanda akılla kalbin muazzam bir buluşması ve dansını ifade ediyor. Farklı disiplinlerdeki biz sanatçıların Hayal Etmeye Cesaret edebildiği bir dünyayı yaratma sürecinde ise Vodafone bize öncülüğünü yaptığı teknoloji dünyasının kapılarını ardına kadar açıyor. Tüm misafirlerimize aslında yepyeni bir Yaşam Senfonisi sunmayı planlıyoruz; kalbiyle ruha, aklıyla bilime dokunan bugüne ait yepyeni bir söz…” dedi.
Tam anlamıyla interaktif bir senfoni
Yeni medya sanatlarının tüm disiplinlerinin birleştirileceği dijital senfonide, mimari yapının tamamını sarmalayan bir deneyim alanı yaratılarak düşlerin ulaşabileceği boyutlar anlatılacak. Performansın hikâyesini anlatacak olan Şebnem Ferah’a, eşzamanlı algoritmik kodlama çalışmasıyla uygulanacak bir enstalasyon eşlik edecek. Arzu Kaprol’un imzasını taşıyan ve üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle hazırlanan kostümlerle etkileşim içinde gerçekleştirilecek performans, Mercan Dede ve Borusan Quartet’in müzikleri, Şebnem Ferah’ın seslendirmesi, drone ve ışık gösterisi ile görsel ve işitsel bir şölene dönüşürken, izleyicileri de uzamsal ve zamansal alan kavramından uzaklaştırarak sahnedeki deneyimin bir parçası haline getirecek. Arzu Kaprol’un “SS’16 Dare To Dream” isimli koleksiyonundan parçaların ve zirveye özel olarak tasarlanan kıyafetlerin de sunulacağı dijital senfoni, katılımcılara geleceğin dünyasının kapılarını aralayacak.
Zirve katılımcıları, “Arzu Kaprol Dome” alanında üç boyutlu yazıcıdan basılarak yaratılan kadın ve erkek kıyafetlerini dijital ortamda deneyebilecek. Sanal olarak giydikleri kıyafetin ait olduğu dijital dünyayı da yaşayacak olan katılımcılar, bir menü içinde farklı renk ve dokularda hayat bulan “kıyafet”, “müzik” ve “dünya” opsiyonları arasından kendi tercih ettikleri dünyayı yaratabilecek. “Mercan Dede Dome” alanında ise katılımcılara “Sesi Gör” (See the Sound) konsepti yaşatılacak. Normal şartlarda sadece duyulan ama görülemeyen müzik, bu özel alanda kullanılacak olan maddeler aracılığıyla görselleştirilecek.
Online olarak da izlenebilir
Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir mobil uygulama hazırlandı. App Store ve Google Play mağazalarından ücretsiz indirilebilen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi Ready News mobil uygulamasıyla program akışını ve oturumları akıllı telefonlardan takip etmek mümkün olacak. Zirve ayrıca, etkinlik hakkında her türlü bilginin yer aldığı www.dijitaldonusumzirvesi.com adresinden canlı olarak izlenebilecek.