Twitter özel konuşmaları ifşa ediyor | Son 24 saatin gündemi
Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” özelliği gibi tweetleri sadece belirlenen kişilerle paylaşmaya olanak sunan “Twitter Circle”da yapılan bazı paylaşımlar “Sana Özel” sekmesine düştü. Yani kullanıcılar “Circle”da paylaşılan gizli bilgilerinin ihlal edilmesiyle karşı karşıya. Bir içerik üreticisi ve Twitch’in eski mühendislerinden Theo Browne, TechCrunch’a “Twitter, kullanıcıları öne çıkarmadan önce özel içerikleri filtreleyemiyor gibi görünüyor” dedi.
Twitter Circle paylaşımını standart tweetlerden ayıran şey ise retweet butonunun aktif olmaması. “Sana Özel” sekmesine düşen ancak retweetlenemeyen tweetlerin olmasının yarattığı şüpheyle Circle verilerinin ihlal edildiğini anlayan kullanıcılar, konuyla ilgili paylaşım yapmaya başladı. Twitter çok uzun süredir gizlilik endişesi yaratacak haberlerle gündemde. Bu son ihlalin ardından nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu…
İnternet sitelerinde çalışan gazeteciler artık basın kartı alabilecek
Basın kartı yönetmeliğinde uzun süredir yapılması beklenen değişiklik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle birlikte internet haber sitelerinde çalışan gazetecilerin de basın kartı sahibi olmasına olanak tanıyor.
“Basın kartlarının niteliği” başlıklı maddede basın kartları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen ve tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olarak tanımlandı. Yönetmelikle yapılan bir diğer önemli değişiklik ise basın kartlarının geçerlilik süresinin 3 yıldan 10 yıla çıkarılması oldu.
Ayrıca “kart ve hizmet bedeli” başlığıyla yönetmeliğe giren maddeyle, basın kartları için, maliyetini aşmamak kaydıyla kart bedeli ile basımı ve dağıtımı için hizmet bedeli alınabilecek. Alınacak bedelin nasıl kullanılacağına ise İletişim Başkanlığı karar verecek.
Forbes dünyanın en zengin 10 şehrini açıkladı
ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, milyarder sayısına göre dünyanın en zengin 10 şehrini açıkladı. New York 2022’de olduğu gibi bu yıl da zirveyi kaptırmazken, listedeki Asya hakimiyeti ayrıca dikkat çekiyor.
İşte Forbes’un verilerine göre, en zengin kentler….
1- New York
101 milyarderin toplam serveti 616.8 milyar dolar
En zengin kent sakini: Michael Bloomberg (94.5 milyar dolar)
2- Hong Kong
70 milyarderin toplam serveti 286.8 milyar dolar
En zengin kent sakini: Lee Shau Kee (29.5 milyar dolar)
3- Pekin
68 milyarderin toplam serveti 247.2 milyar dolar
En zengin kent sakini: Zhang Yiming (45 milyar dolar)
4- Şanghay
65 milyarderin toplam serveti 181.9 milyar dolar
En zengin kent sakini: Colin Zheng Huang (30.2 milyar dolar)
5- Londra
63 milyarderin toplam serveti 294.9 milyar dolar
En zengin kent sakini: Len Blavatnik (32.1 milyar dolar)
6- Moskova
61 milyarderin toplam serveti 307.1 milyar dolar
En zengin kent sakini: Vladimir Potanin (23.7 milyar dolar)
7- Mumbai
56 milyarderin toplam serveti 276.4 milyar dolar
En zengin kent sakini: Mukesh Ambani (83.4 milyar dolar)
8- Shenzhen
54 milyarderin toplam serveti 246 milyar dolar
En zengin kent sakini: Ma Huateng (35.3 milyar dolar)
9- Singapur
46 milyarderin toplam serveti 133.3 milyar dolar
En zengin kent sakini: Goh Cheng Liang (14.3 milyar dolar)
10- Delhi
37 milyarderin toplam serveti 116.4 milyar dolar
En zengin kent sakini: Shiv Nadar (25.6 milyar dolar)
Brandverse Awards’da başvurular 13 Nisan’da sona eriyor!
Başarılarıyla öne çıkan ajans, marka ve projelerin sektörün önde gelen isimlerinden oluşan uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüllendirileceği Brandverse Awards başvuruları bu hafta sona eriyor. Kazananların haziran ayında düzenlenecek törenle ödüllerine kavuşacağı yarışmaya katılım için son tarih 13 Nisan saat 23.59!
ChatGPT’ye şirket bilgilerini girmeden önce iki kez düşünün!
Teknoloji devleri en iyi yapay zeka sohbet botunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için yarışırken sunulan tüm yenilikler kullanıcılar tarafından heyecanla karşılanıyor. Kullanıcılar yapay zeka sohbet botlarının yeteneklerini sınarken onlara çeşitli bilgiler vererek bir takım taleplerde bulunuyor. Toplantı notlarının özetlenmesi de bunlardan biri… Bu da aşina olduğumuz bir tartışmanın fitilini ateşliyor: Şirketler bu ortamda veri gizliliğini nasıl sağlayacak? Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz…