Yazın favori dondurmaları belli oldu!
Yıl boyu sevilen bir lezzet olsa da yazın bambaşka bir hazza dönüşüyor dondurma… Eylül ayının gelmesiyle birlikte yaz da adım adım geride kalırken, Yemeksepeti en popüler dondurma lezzetlerinin satış verilerini açıkladı! Çikolatalı dondurma tıpkı 2022’de olduğu gibi yine zirvedeki tahtını korurken, limonlu ve kavunlu dondurmaların sürpriz yükselişi dikkat çekiyor.
Yemeksepeti’nin 2023 yılı dondurma tüketim verilerine göre, dondurma lezzetlerinin popülerlik sıralaması, geçen yıla kıyasla büyük ölçüde sabit kalmaya devam ediyor.
Tüm zamanların şampiyonu çikolatalı dondurma, zirvedeki yerini sarsılmaz bir şekilde korurken, Kavunlu Dondurma, Nisan ayında elde ettiği rekor satışla ilk 10’da kendine yer buldu. Maraş Usulü Dondurma’nın satışları istikrarını koruyarak tüketicinin bu lezzete olan ilgisini sürekli kıldı. Genel olarak, 2023 yılında dondurma satışlarındaki olumlu artışlar, tüketicinin bu serinleten lezzete olan bağlılığını ve sevgisini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İşte son 1 yılın en çok satan 10 dondurması
1. Çikolatalı Dondurma
2. Sade Dondurma
3. Limonlu Dondurma
4. Karamelli Dondurma
5. Fıstıklı Dondurma
6. Maraş Usulü Dondurma
7. Çilekli Dondurma
8. Karışık Dondurma
9. Kavunlu Dondurma
10. Kaymaklı Dondurma
Maraş Usulü, 7 şehirde en çok satılan dondurma
Yemeksepeti’nin açıkladığı veriler ayrıca, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki dondurma tüketim eğilimlerini de ortaya koyuyor. 2022 ve 2023 yıllarındaki değerlendirmelere bakıldığında, Sade Dondurma’nın Adana’dan Van’a kadar birçok şehirde ilk sırayı aldığı görülüyor. Ancak, 2023’te özellikle Ağrı ve Samsun gibi şehirlerde Çikolatalı Dondurma tercihleri artış gösterdi. Maraş Usulü Dondurma; Adıyaman, Bartın, Denizli, Karaman, Kırşehir, Osmaniye ve Sivas gibi şehirlerde hem 2022’de hem de 2023’te en çok satılan dondurma çeşidi olurken, Düzce’de Fıstıklı Dondurma’nın popülerliği dikkat çekti. Bu veriler, Türkiye’nin dört bir yanında dondurma tercihlerinin hem yerel kültüre hem de genel tüketici eğilimlerine bağlı olarak ne kadar çeşitlendiğini gösteriyor.
Dondurmanın olmadığı masa yok…
Yemeksepeti’nin güncel verileri, dondurmanın farklı mutfaklarla olan eşsiz kombinasyonlarına da ışık tutuyor. Türk mutfak kültüründe popüler olan çiğ köftenin yanında dondurmanın favori bir lezzet olması, klasik tatların ötesine geçtiğimizi gösteriyor.
Bunun yanı sıra, Böğürtlenli Dondurma’nın burgerle, Kızarmış Dondurma’nın ise Uzak Doğu mutfağıyla birleştiğini görmek, dondurmanın evrensel bir lezzet olduğunu gösteriyor. Kahveyle mükemmel bir uyum içinde olan Kaymaklı Dondurma da bu trendin parçası. Dondurma, sadece tek başına değil, farklı mutfaklarla birleşerek de tüketicilere benzersiz lezzet deneyimleri sunuyor.