İnsan kaynakları uzmanları için LinkedIn ipuçları
(LinkedIn Sertifikalı Danışmanı ve Eğitmen Rabia Altunay bundan böyle her hafta yazılarıyla Marketing Türkiye’de olacak.)
Her gün dünya genelinde milyonlarca insan iş aramak ve profesyonel ağlarını genişletmek üzere LinkedIn’i kullanıyor. Bu da işe alım uzmanları için oldukça geniş bir yetenek havuzu demek. Bunun bir sonucu olarak son yıllarda LinkedIn’in işe alım çözümleri insan kaynakları profesyonelleri tarafından oldukça aktif bir biçimde kullanılmaya başlandı.
İnsan Kaynakları profesyonellerinin LinkedIn işe alım çözümlerini kullanarak yetenek bulma hedeflerine daha kolay ulaşabilmeleri için gereken bilgi ve ipuçlarını derledik.
- 🎯 Hedef: Bu yıl birden fazla pozisyon için çoklu işe alım planlıyorsunuz ve LinkedIn’de iş ilanı yayınlamak için uygun maliyetli bir çözüm arıyorsunuz.
✔️Çözüm: Yıllık İlan Hakkı (Job Slots)
Yıllık İlan Hakkı uygulaması size 12 aylık bir süre boyunca satın aldığınız ilan hakkı (slot) kadar sınırsız sayıda ilan verme hakkı sunar. Bu hak dahilinde ilanlarınızı istediğiniz kadar değiştirip, silip, yeni ilan girebilirsiniz.
- 🎯 Hedef: Aktif iş arayan ya da pasifte bekleyen kaliteli adayları keşfetmek, bağlantı kurmak ve işe alım süreçlerini yönetmek istiyorsunuz.
✔️Çözüm: Recruiter/Recruiter Lite
Recruiter, LinkedIn algoritmalarını kullanarak aradığınız yetenekleri bulmak ve iletişime geçmek için kullanılan bir aday arama platformudur. Doğru adayları bulabilir, ilgili projelere (aday takip listesi diyebiliriz) kaydedip, iletişime geçebilir ve tüm süreci ekranlar aracılığıyla kolayca yönetebilirsiniz.
- 🎯 Hedef: İşe alım süreçlerinizde vakit kaybetmemek için doğru adayları nokta atışı bulmak istiyorsunuz.
✔️Çözüm: Recruiter Gelişmiş Arama (Advanced Search)
Gelişmiş Arama çözümü ile açık rolünüz için gerekli olan tüm teknik ve davranışlar becerileri arama kriterlerine girebilir ve eşleşen profilleri hızla bulabilirsiniz. Kaydedilen arama kriterleri sayesinde bir aday aradığınız rol ile eşleştiğinde e-posta bildirimi alırsınız ve böylelikle aday arama sürenizi kısaltabilirsiniz.
- 🎯 Hedef: Rollerinizle ilgilenmeyen adaylara ulaşmakla vakit kaybetmek istemiyorsunuz.
✔️Çözüm: Recruiter Spotlights
Adayla iletişime geçmeden önce adayın iş fırsatlarına açık olup olmadığını öğrenerek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Aday profillerinde belirtilen “iş fırsatlarına açık” ibaresini kontrol etmeyi unutmayın.
- 🎯 Hedef: Adaylardan aldığınız yanıt oranını artırmak istiyorsunuz.
✔️Çözüm: Recruiter Inmail
Normalde bağlantınız olmayan bir aday ile iletişim kuramıyorken Inmail ile bağlantınızın olmasa ya da profillerinde herhangi bir iletişim bilgisi bulunmasa bile adaylara LinkedIn üzerinden kişiselleştirilmiş bir mesaj gönderebilirsiniz. Böylelikle süreçlerde zamandan tasarruf edebilirsiniz.
- 🎯 Hedef: Firmanızı tanımayan adaylara sizinle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu anlatmak istiyorsunuz.
✔️Çözüm: Kariyer Sayfaları
Firmanız için oluşturduğunuz kariyer sayfasında yayınladığınız blog gönderileri, grup fotoğrafları, çalışan referansları ve hazırladığınız içerikler ile ideal adaylarınıza şirket kültürünüzü anlatabilir, işveren markanızı güçlendirebilirsiniz.
Gelecek Yazı Konuları:
- İş Arayanlar İçin LinkedIn İpuçları
- Küçük İşletmeler İçin LinkedIn
- LinkedIn’de Ücretli ve Ücretsiz İşe Alım Araçları Arasındaki Farklar
- LinkedIn’e Gelen Yeni Özellikler
- Üst Düzey Yöneticiler için LinkedIn İpuçları